Drie mogelijke scenario’s uitbreiding Inge de Bruijn zwembad

29 september 2023, 15:45

Voor de uitbreiding van het Inge de Bruijn zwembad heeft het college drie scenario’s onderzocht. Het realiseren van een buitenbad, een overdekt zwembad met de mogelijkheid de overkapping te openen en de invulling van het buitenterrein.

Wethouder Van der Linden (Financiën): “Om van het Inge de Bruijn zwembad een recreatieve hotspot te kunnen maken is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van het zwembad. Op basis van meerdere constructieve gesprekken met het bestuur van het Inge de Bruijn zwembad, zijn drie scenario’s uitgewerkt. De kosten voor de uitbreiding van het zwembad zijn nog niet opgenomen in de begroting. De gemeenteraad is nu aan zet en kan daar verandering in brengen.’

De drie scenario’s

In alle drie de scenario’s worden een waterspeeltuin, spraypark en speeltoestellen gemaakt op het buitenterrein van het Inge de Bruijn zwembad. Ook wordt de horeca aangepast zodat bezoekers van binnen en buiten hiervan gebruik kunnen maken. In het eerste scenario wordt op het terras aansluitend aan de zwemzaal een overkapping gemaakt die met mooi weer open kan. Ook komt er een minigolfbaan. Van een buitenzwembad is in dit scenario geen sprake. Een buitenbad wordt wel gebouwd in het tweede scenario. Deze krijgt een overkapping die met mooi weer open kan. Een extra glijbaan bij het binnenbad is als optie in dit scenario meegenomen. In het derde scenario wordt een zwembad op de ligweide geplaatst. Dit bad krijgt géén overkapping. Hierdoor is dit buitenbad jaarlijks voor ongeveer drie tot vier maanden voor de bezoekers geopend. Binnen wordt een extra waterglijbaan gemaakt.

Besluitvorming

Het college heeft voor de zomer toegezegd deze drie scenario’s aan de gemeenteraad te presenteren. Die is nu aan zet. In november behandelt de gemeenteraad de begroting 2024. Mocht de gemeenteraad besluiten om de aanleg van een buitenzwembad daarin op te nemen, dan kan in 2024 worden gestart met de bouw.