Gezocht: extra ogen en oren

16 mei 2024, 16:07

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een nóg veiliger Barendrecht? Meld u dan aan bij Burgernet! Hiermee helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Meedoen is simpel. Ga naar www.burgernet.nl en meld u meteen aan of download de Burgernet-app. Als deelnemer van Burgernet ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie, gemeenten en de Veiligheidsregio om de veiligheid in woon- en werkomgevingen te bevorderen. De politie zet Burgernet in bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, bijvoorbeeld bij een overval of inbraak, vermissing of het doorrijden na een aanrijding. Aangesloten personen zijn de extra ogen en oren van de politie.

Hoe werkt Burgernet?

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een actiebericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via de “Bel met de politie” knop in de Burgernetapp of rechtstreeks door 112 te bellen. Ook kunt u een direct message sturen naar het betreffende regionale X-account (voorheen Twitter) van Burgernet waar de actie is uitgezet.