Brand De Kleine Duiker raakt Barendrechters in het hart

16 april 2024, 16:46

Door de brand bij De Kleine Duiker is afgelopen zaterdag een graag bezochte plek in Barendrecht deels in vlammen opgegaan. Dit heeft medewerkers, vrijwilligers en bezoekers die hier graag komen of er mooie herinneringen aan hebben, in het hart geraakt. Het medeleven en de aandacht voor De Kleine Duiker is hartverwarmend om te zien. De vele reacties, steunbetuigingen en vrijwilligers bij de opruimactie hebben afgelopen zondag laten zien dat De Kleine Duiker een belangrijke plek is voor Barendrechters en mensen uit de omgeving.

De op het terrein neergekomen deeltjes van de zonnepanelen op het dak zijn met hulp van veel vrijwilligers zondag direct opgeruimd. Daarnaast wordt al gewerkt aan de eerste acties die het voorzetten van het mooie werk en de wederopbouw mogelijk moeten gaan maken. Vanuit de gemeente is daarover nauw contact en denken we met De Kleine Duiker mee. Alle inzet is gericht op de verwerking en het zo snel mogelijk afhandelen van de schade en de wederopbouw.

Te midden van het verdriet en de verslagenheid bij de medewerkers en vrijwilligers van De Kleine Duiker, laten zij ook meteen hun vastberadenheid zien om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Ze zetten hun schouders eronder en proberen van De Kleine Duiker zo snel mogelijk weer die graag geziene plek te maken. Dat is iets waar heel Barendrecht trots op mag zijn!