Aanmelden bedrijfswagens en aanhangers op afvalaanbiedstation

8 december 2023, 10:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Bij het afvalaanbiedstation van de gemeente Barendrecht kunt u als inwoner uw grof huishoudelijk afval inleveren. Bedrijfsafval is niet toegestaan. Om hier goed toezicht op te kunnen houden, zijn inwoners die met een aanhanger of bedrijfswagen komen vanaf 1 januari 2024 verplicht een afspraak te maken.

Aanmelden bedrijfswagen of aanhanger

Wilt u een afspraak maken omdat uw grof huishoudelijk afval met een bedrijfsbus of aanhanger naar het afvalaanbiedstation te brengen? Dan kunt u dit online doen via www.bar-afvalbeheer.nl/afvalaanbiedstation. Alleen als u een afspraak hebt gemaakt en het duidelijk is dat het om huishoudelijk afval gaat, krijgt u toegang tot het afvalaanbiedstation.

Hoe maak ik online een afspraak?

U kunt vanaf 1 januari 2024 gemakkelijk online een afspraak inplannen via het Afvalserviceportaal van BAR Afvalbeheer. Het aanmelden van een bedrijfswagen is al vanaf 1 januari 2023 mogelijk. Let op: Maakt u gebruik van de gratis aanhangerservice vanuit boedelbak? Dan hoeft u de aanhanger niet aan te melden.

Langer open op zaterdag

Per 1 januari 2024 is het afvalaanbiedstation op de Londen in Barendrecht langer open op zaterdag. Dit betekent dat er nóg meer gelegenheid komt om grof huishoudelijk en grof snoeiafval te komen brengen. Het afvalaanbiedstation zal op alle zaterdagen open zijn van 7.30 tot 16.00 uur. Het station gaat dus één uur eerder open en één uur later dicht.