Waarderingsoorkonde voor 60-jarige vereniging C.A.V. Energie

29 juni 2024, 15:40

Ter ere van het 60-jarig bestaan van C.A.V. Energie heeft de vereniging een gemeentelijke Waarderingsoorkonde ontvangen. De oorkonde werd namens het gemeentebestuur uitgereikt door burgemeester Ronald Schneider. De jarige atletiek- en triatlonvereniging ontving deze omdat zij op velerlei vlakken van bijzondere waarde is voor de Barendrechtse gemeenschap.

Op sportpark De Bongerd nam voorzitter de heer Spek namens de vereniging de Waarderingsoorkonde in ontvangst.

Top tien grootste atletiekverenigingen van Nederland

Met om en nabij de 850 leden behoort C.A.V. Energie vandaag de dag tot de tien grootste atletiekverenigingen die Nederland rijk is. Dat koestert de gemeente Barendrecht. Vanaf 6 jaar kan jong en oud hier terecht. Voor elke leeftijd is een groep beschikbaar. Baanatletiek, een loopgroep, triatlon of een combinatie hiervan. Trainen kan zowel op de baan als op de weg. Ook aan sporters met een beperking is gedacht.

Vrijwillige inzet

De club wordt geholpen door veel betrokken vrijwilligers. Niet alleen met de activiteiten op De Bongerd, maar ook daarbuiten. De inzet van deze vrijwilligers is van onnoemlijk belang voor het voortbestaan van de club en alle activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de organisatie van het mooie Jubileumfestival op 29 juni. De betrokkenheid van alle vrijwilligers voor C.A.V Energie die de vereniging draaiende houden is zeer bewonderenswaardig.

De oprichting

Het was 9 juli 1964 toen Leen van der Jagt een brief uit deed voor een ‘oprichtingsvergadering’. Hij had plannen voor het oprichten van een Christelijke atletiekvereniging in Barendrecht. Een eerdere oproep tot deelname had al geleid tot 11 spontane aanmeldingen. Dat moest toch zeker wel betekenen dat meer inwoners aan atletiek zouden gaan doen. De oprichtingsvergadering vond 5 dagen later op 14 juni 1964 plaats.

Waarderingsoorkonde

De Waarderingsoorkonde is bedoeld voor stichtingen, verenigingen en soortgelijke rechtspersonen die zich lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Meer weten over de Waarderingsoorkonde of andere gemeentelijke onderscheidingen? Kijk op www.barendrecht.nl/bestuur-organisatie/gemeentelijke-onderscheiding-aanvragen.