Samen tegen ondermijning!

4 mei 2023, 09:03
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op dinsdag 2 mei heeft gemeente Barendrecht samen met de politie, brandweer, het ROBT, Nederlandse Arbeidsinspectie, NVWA en Stedin een integrale controle gedaan bij een aantal horecaondernemingen in Barendrecht. Tijdens deze controle is gecontroleerd of de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de vergunningen rondom alcoholverstrekking en het naleven van de wetten en voorschriften op het gebied van hygiëne en arbeid. Veel horecaondernemers hadden alles in orde en reageerden vooral positief op de controle.

Burgemeester Govert Veldhuizen geeft aan dat deze integrale controles een belangrijk onderdeel zijn van de aanpak tegen ondermijning: “De veiligheid van de inwoners en ondernemers van Barendrecht vinden we erg belangrijk. Om een gezond en veilig ondernemersklimaat te creëren, voeren we samen met partners deze integrale controles uit. Zo zorgen we samen voor een nog veiliger Barendrecht.” Komend jaar staan meer van deze controles op de planning. Op verschillende locaties gaat de gemeente samen met haar partners de controles uitvoeren. Soms gebeurt dit aan de hand van een steekproef, maar bij vermoedens en meldingen organiseert de gemeente ook een controle.

Verdachte situatie melden

Ziet u zelf een verdachte situatie en het is géén spoed? Meld dit dan bij de politie via 0900 88 44. Liever anoniem? Via 0800 70 00 of via www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u anoniem melding maken van de situatie. “U bent de oren en ogen van onze gemeente. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Meld dit dan!”, aldus burgemeester Veldhuizen.