Ronald Schneider nieuwe burgemeester van de gemeente Barendrecht

15 juni 2023, 20:25
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Ronald Schneider is op 15 juni tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Barendrecht. Diverse sprekers spraken tijdens de installatie lovende woorden uit over zijn benoeming en wensten hem veel succes.

Ronald Schneider: “Ik vind het heel eervol om als burgemeester bij te dragen aan de ontwikkeling van het mooie dorp Barendrecht. Niet alleen vanuit mijn rol als voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van het College van burgemeester en wethouders. Juist ook als Barendrechter tussen de Barendrechters. Door actief de inwoners op te zoeken en de verenigingen en organisaties waarin zij actief zijn. Die combinatie is wat me ook trekt aan het burgemeesterschap. Ik ben een burgemeester die er wandelend of fietsend op uitgaat en ga graag met mensen in gesprek. Om uit de eerste hand te horen wat er speelt en waar behoeften en verlangens liggen. Om te delen in de mooie momenten, maar er ook te zijn om een woord van troost te bieden bij tegenslag en verlies.”

De gemeente Barendrecht heeft een volle agenda met vele uitdagingen en ambities voor de komende jaren. De gemeenteraad heeft bij de benoeming aangegeven alle vertrouwen te hebben in Ronald Schneider als burgemeester van Barendrecht. “Hij is een goed boegbeeld voor Barendrecht, een plezierig mens, heeft kennis van de regio en we zien in hem de burgemeester voor alle Barendrechters.”, aldus voorzitters van de vertrouwenscommissie Miranda Mes en Leendert Mijnders.

Wat doet een burgemeester?

De burgemeester staat los van de politieke partijen in een gemeente en ziet toe op het gemeentelijke beleid en de uitvoering hiervan. Daarnaast zorgt hij bijvoorbeeld ook voor een goede samenwerking met andere gemeenten en andere overheden en is hij verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde in de gemeente. Een burgemeester wordt benoemd voor een periode van 6 jaar.

Opvolger van Govert Veldhuijzen

Ronald Schneider is de opvolger van waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Veldhuijzen trad op 1 oktober 2021 aan als interim burgemeester en gaat nu met pensioen.