Uitkomsten: wat mist u nog bij de Gaatkensplas?

20 april 2023, 08:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Eind maart riepen we inwoners van Barendrecht op om te laten weten wat ze nog missen bij de Gaatkensplas. We willen de recreatiemogelijkheden in dit gebied uitbreiden en wilden graag uw ideeën horen over hoe we het hier nog leuker kunnen maken. Onze oproep kreeg veel gehoor: bijna 200 mensen reageerden, via social media en het reactieformulier op onze website. Bedankt!

Veel genoemde ideeën zijn meer bankjes, picknicktafels, meer struiken en bomen, een fietsenstalling en een natuurspeelplek. Ook een losloopgebied voor honden, een wandelpad en fitnesstoestellen zijn leuke reacties die we vaker binnen kregen.

Aan de slag met een ontwerp

Op basis van de meest voorkomende en meest realistische ideeën maken we een ontwerp. We verwachten dat dit in september klaar is. Dan informeren we u weer over de plannen. We houden hierbij rekening met het woongenot van omwonenden.

Goed om te weten

De uitbreiding van de recreatie komt alleen aan de overkant van het water, gezien vanaf de Portlandse Baan. Dus niet aan de kant van de panoramaflats. Overigens krijgt de brug over de Gaatkensplas binnenkort groot onderhoud.

Vissteigers

We kregen ook veel reacties binnen van inwoners die de bestaande vissteigers niet prettig vinden. We zijn hierover al in gesprek met de hengelsportvereniging.