Onderwijs en zorg onder één dak

24 april 2023, 09:10
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Aan de Dierensteinweg 2 wordt een unieke combinatie van onderwijs en zorg onder één dak gerealiseerd. In het gebouw kunnen, na een verbouwing, de scholen ZML De Rank, SBO De Wijngaard en het OZHW Groen College terecht, samen met zorgpartijen Distinto, Zorgnijverij en Fysiotherapie Mens en Leven. Woensdagmiddag 19 april tekenden wethouder Margo Stolk en bestuurder Gert-Jan Vermeulen van aannemingsbedrijf Vaessen de aannemingsovereenkomst voor de aanpassing van het gebouw.

Nadat in maart 2021 het besluit over de onderwijscampus genomen was, bleek nu veel extra geld nodig voor de huisvesting. De gemeenteraad besloot op 18 april dit extra budget toe te kennen, omdat goede onderwijsgebouwen een positief effect hebben op onze kinderen en hun omgeving. Stolk is blij met het besluit van de raad: “Door de beide scholen en zorgpartijen onder één dak te huisvesten zitten de leerlingen van het speciaal onderwijs dichtbij zorgverleners. We realiseren met de onderwijscampus een modern concept met veel samenwerkingsvoordelen. Zo zorgen we samen voor een optimaal en toekomstbestendig gebruik van het gebouw.”

Onderwijscarrousel

Door de verhuizing van De Rank en De Wijngaard naar de Dierensteinweg ontstaat ruimte voor een zogenaamde onderwijscarrousel. Meerder knelpunten op het gebied van onderwijshuisvesting worden daarmee opgelost. De huidige panden van basisscholen De Tweemaster en De Ark zijn verouderd en aan vervanging toe. Door de locatie aan de Dierensteinweg geschikt te maken voor de scholen voor speciaal onderwijs kan De Tweemaster permanent verhuizen naar de huidige locatie van De Rank aan de Dorpsstraat-Oost. Deze wordt hiervoor verbouwd. Basisschool De Ark kan, totdat de nieuwbouw gereed is, grotendeels gebruikmaken van de vrijgevallen locatie van De Tweemaster aan de Schoener. De Dr. Schaepmanschool gaat een aangrenzend deel van de Wijngaard gebruiken en is hierdoor in de toekomst verzekerd van voldoende ruimte aan de Evertsenstraat.