Lennard van Zanten nieuwe gemeentesecretaris gemeente Barendrecht

18 juni 2024, 12:01
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Lennard van Zanten is door het college van B&W benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Barendrecht. Per 1 september start hij in zijn nieuwe functie. De huidige gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer gaat dan met pensioen.

Met 13 jaar werkervaring in diverse functies is Lennard van Zanten goed bekend met het reilen en zeilen binnen een gemeente. Hij kent de organisatie én het dorp goed en is in Barendrecht geboren en getogen. Zijn carrière begon in 2011 als beleidsmedewerker bij de gemeente Albrandswaard. Sindsdien werkte hij in diverse managementfuncties, waaronder in het domein Veiligheid en Maatschappij in de BAR-organisatie. In 2021 werd hij adjunct-gemeentesecretaris in de gemeente Barendrecht en sinds januari 2024 kwartiermaker voor de nieuwe eigen ambtelijke organisatie van Barendrecht. Sindsdien maakt hij ook onderdeel uit van de directie van de gemeente.

Wethouder Margo Stolk (Bedrijfsvoering) over de benoeming: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Lennard van Zanten onze ambtelijke organisatie kan leiden. Hij kent Barendrecht goed, denkt in oplossingen en motiveert mensen in zijn omgeving. Zijn benoeming is een mooi voorbeeld van groei in de eigen organisatie. In Barendrecht staan mensen niet stil en is er ruimte om te groeien. Dat vind ik mooi om te zien.”

Het college ziet in Lennard van Zanten een gemeentesecretaris die zorgt voor een sterke verbinding tussen het college en de nieuwe eigen organisatie. Hij bewaart in drukke tijden van nature de rust en het overzicht en inspireert collega’s. Het college kijkt dan ook uit naar de samenwerking met hem in deze nieuwe rol.

Lennard van Zanten kijkt ernaar uit om per 1 september te starten in zijn nieuwe functie: “Barendrecht is een prachtige gemeente waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond en al jaren met veel plezier werk. Ik ben er trots op deze stap hier te mogen zetten. In de komende jaren liggen er stevige ambities en uitdagingen op ons te wachten. Ik kijk ernaar uit om daar samen met inwoners, het college en de organisatie mee aan de slag te gaan.”

Wat doet de gemeentesecretaris?

De gemeentesecretaris is de algemeen directeur van de gemeente en eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie. Daarnaast is hij ook de eerste adviseur van het college burgemeester en wethouders.