Landelijke actiedag Giro555

15 februari 2023, 09:00

De aardbevingen en naschokken in Turkije en Syrië hebben honderdduizenden mensen getroffen. Het aantal slachtoffers is ongekend en de verwoesting in het gehele gebied is enorm. Kort na de aardbeving is Giro555 opengesteld om geld in te zamelen voor noodhulp. Vandaag slaan de landelijke media de handen ineen voor een landelijke actiedag.

Burgemeester Govert Veldhuijzen: “Dit is een ramp van ondenkbare omvang en het leed is onvoorstelbaar groot. Het verdriet en de beelden die wij zien raken ons. We leven niet alleen mee met alle mensen in het getroffen gebied, maar ook met al onze inwoners die familie en vrienden hebben in Turkije en Syrië en ver op afstand meeleven en in actie komen voor de slachtoffers.”

Landelijke actiedag

De hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor de mensen in Turkije en Syrië. Vandaag organiseren publieke en commerciële radio- en televisiezenders daarom een landelijke actiedag voor de slachtoffers van deze aardbeving. Samen met diverse lokale media in Barendrecht steunt de gemeente Barendrecht deze actie. Wil je meer weten over deze actie? Kijk op de website van giro555.

Over Giro555

De organisaties achter Giro555 ondersteunen op de tijdelijke opvanglocaties en vluchtelingenkampen in getroffen gebieden. Ook medische faciliteiten worden ondersteund met benodigde medische items – waaronder medicijnen – uit de regio en kinderen en gezinnen worden voorzien van toegang tot veilig (drink)water.