Bouw woningen Lagewei weer een stap dichterbij

7 april 2023, 10:52
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Namen links naar rechts: Sigrid Verleun, Cuperus (BPD Gebiedsontwikkeling) - Paul Voorbergen (Stichting Wooncompas) - Wethouder Lennart van der Linden - Luuk de Pagter (BouwBusiness)

Op donderdag 6 april ondertekende wethouder van der Linden namens het college de aankoop- en gronduitgifteovereenkomsten van wijk Lagewei met BouwBusiness Projecten B.V., BPD Gebiedsontwikkeling B.V. en Stichting Wooncompas. Met het officieel verkopen van de bouwgronden komt de bouw van de woningen in deze wijk een stap dichterbij.

Wethouder van der Linden is blij met deze stap: “Het college wil snel betaalbare woningen voor Barendrechters bouwen. In de wijk Lagewei kan dit en geven we Barendrechters ook zoveel mogelijk voorrang op deze woningen. Met deze ondertekening zijn we weer een stap dichterbij. We hopen dat de echte bouw uiterlijk in het tweede kwartaal van 2024 start.”

BouwBusiness Projecten, BPD Gebiedsontwikkeling en Stichting Wooncompas zorgen in Lagewei samen voor 75 woningen in verschillende prijsklassen. Er komen 31 sociale huurwoningen, 26 betaalbare huurwoningen, 8 middeldure koopwoningen en een deel vrije sector. Ook komen er nog 15 betaalbare koopwoningen. Hier wordt nog een ontwikkelaar voor aangesteld. Door de verkoop van de bouwgrond aan BouwBusiness Projecten, BPD Gebiedsontwikkeling en Stichting Wooncompas, kunnen zij direct starten met het bouwen, zodra het bestemmingsplan akkoord is én alle vergunningen zijn geregeld.

Wanneer start de inschrijving voor de woningen?

Zodra de bouwwerkzaamheden zijn gestart, kunnen inwoners zich inschrijven voor de huurwoningen. Naar verwachting is dit uiterlijk in het tweede kwartaal van 2024. De verkoop van de koopwoningen start naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 (rond de zomer). Wanneer de exacte planning duidelijk is, publiceert de gemeente dit op www.barendrecht.nl/lagewei. Bij nieuwe ontwikkelingen verspreidt de gemeente ook een nieuwsbrief. Inwoners kunnen zich aanmelden op de nieuwsbrief via www.barendrecht.nl/lagewei.

Ontwerpbestemmingsplan lezen?

Het college heeft vorig jaar positief besloten over het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan is openbaar voor iedereen terug te vinden. Inwoners kunnen binnen 6 weken een zienswijze indienen. Via een zienswijze kunnen inwoners hun mening delen over het plan. Het ontwerpbestemmingsplan is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannaam Lagewei.