Aftellen naar de Tour de France Femmes

13 juni 2024, 10:00

We tellen af naar de Tour de France Femmes avec Zwift 2024, ’s werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. Op dinsdag 13 augustus vindt de tweede etappe plaats. Deze rit van Dordrecht naar Rotterdam komt in de ochtend door Barendrecht. In aanloop naar de Tour de France Femmes organiseren de Barendrechtse fietssportverenigingen en buurtsportcoaches van KijkopWelzijn leuke activiteiten. In deze rubriek leest u daar meer over. Deze week: de Wielerronde van Barendrecht.

De Wielerronde van Barendrecht is inmiddels een begrip in de regio. Menig wielrenfanaat heeft ooit meegedaan of is komen kijken hoe elk jaar het asfalt in Barendrecht getrotseerd wordt. Inmiddels zijn we bij de 52ste editie aanbeland. Wat ooit begon als Stichting Evenementen Barendrecht dat naast wielrennen ook nog het WK driebanden organiseerde in Barendrecht, is nu uitgegroeid tot een volwassen wielerronde voor jong en oud.

Een uniek evenement

“En dat is best wel uniek”, vertelt Bastiaan Booij, voorzitter van de organisatie achter de Wielerronde van Barendrecht. “Het wordt lastiger om een evenement als dit te organiseren. Zo is er steeds meer wet- en regelgeving waar je rekening mee moet houden. Ook ben je erg afhankelijk van vrijwilligers. We zijn dan ook trots op het feit dat we een vaste kern vrijwilligers en sponsoren hebben die de ronde elk jaar weer mogelijk maken. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met de gemeente voor het verkrijgen van de nodige vergunningen en wegafzettingen.”

Voor alle Barendrechters

De Wielerronde van Barendrecht is niet alleen een evenement voor wielrenliefhebbers maar een evenement voor alle Barendrechters. “We proberen er echt een feest voor iedereen van te maken”, gaat Bastiaan verder. “Zo zijn we vorig jaar gestart met een horecaplein. Daar hoort een optreden bij en kunnen bezoekers genieten van een drankje. Ook dit jaar gaan we dat weer doen. Op die manier proberen we niet alleen de wielrenliefhebbers aan te spreken, maar alle Barendrechters die van muziek en gezelligheid houden. Het is onze ambitie het evenement stapje voor stapje uit te breiden.”

Tour de Femmes verenigt fietssportverenigingen

De Tour de Femmes zet niet alleen de fietssport op de kaart, maar heeft de verschillende verenigingen van Barendrecht ook dichter bij elkaar gebracht. “Het heeft ervoor gezorgd dat we met elkaar om tafel zitten en met elkaar in gesprek zijn hoe we elkaar kunnen helpen en wat we voor elkaar kunnen betekenen”, vertelt Bastiaan. “Ook is het best bijzonder dat het grootste wielrenevenement ter wereld door Nederland komt. Normaal moet je daar ver voor reizen. Nederland is goed vertegenwoordigd in het vrouwenwielrennen. Dus hopelijk zien we een Nederlandse gele trui door Barendrecht racen!”

De Wielerronde van Barendrecht vindt plaats op 20 juli. Kijk voor meer informatie op: https://www.rondevanbarendrecht.nl.