De Dierenbescherming regelt voor de opvang van zwerfdieren in Barendrecht. Ook is de zorg geregeld voor konijnen en knaagdieren, schildpadden, reptielen, tamme vogels en overige gezelschapsdieren.

De Dierenbescherming is ook verantwoordelijk voor het weghalen van dode gezelschapsdieren van de openbare weg.

De opvang van zwerfdieren is een wettelijke taak van de gemeente. Het belang en welzijn van de dieren staat daarbij centraal. De dieren die worden gevonden in Barendrecht, worden opgevangen in Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Melding maken bij zwerfdieren, een dier in nood en andere gevonden dieren

Voor het melden van zwervende honden of katten, dieren in nood en andere gevonden dieren kunt u  contact opnemen met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid via 0900 112 00 00.

Zwerfdieren

Wie een zwervende hond of kat opmerkt, kan contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer. De dierenambulance zal het dier daarna ophalen en naar het Dierenopvangcentrum Spijkenisse en of een dierenarts vervoeren. Dierenopvangcentrum Spijkenisse zal het dier vervolgens voor 14 dagen de noodzakelijke (medische) zorg geven. Indien de eigenaar zich binnen 2 weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje.

Dier in Nood

Ook bij spoedgevallen kunnen inwoners met de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid bellen. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor dieren in nood in de openbare ruimte. Ook kan de Dierenambulance worden gebeld wanneer dode gezelschapsdieren op straat worden aangetroffen.

Gezelschapsdieren

Ook kunt u bellen voor gevonden honden, katten, konijnen, knaagdieren, schildpadden, reptielen, tamme vogels en overige gezelschapsdieren waarvan het baasje niet bekend is. Dierenambulance zal het dier ophalen en het naar een passende opvang vervoeren. Bel dan Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid via het telefoonnummer 0900 112 0000. U kunt ook bellen naar het landelijke meldpunt 144. Het landelijk meldpunt zal u dan verbinden met een lokale ambulance.