De gemeente biedt samen met Zorgverzekeraar CZ  en Zorgverzekeraar DSW een zorgpolis aan voor inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen. De zorgpolis is een complete verzekering; een basisverzekering en een aanvullende verzekering inclusief tandartskosten.

De gemeente vergoedt een deel van de aanvullende verzekering. Deze vergoeding wordt gelijk verrekend met uw maandelijkse premiebetaling zodat u het niet hoeft voor te schieten. Thuiswonende kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Veel voorkomende kosten worden ruim vergoed via de aanvullende verzekering. Denk hierbij aan de aanschaf van een bril, tandartskosten en fysiotherapie. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp wordt vergoed via de aanvullende verzekering.

Dit jaar kunt u weer kiezen voor het gemak dat de gemeente het wettelijk eigen risico voor u betaalt. Dit gaat automatisch als u kiest voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering van CZ en DSW. Als u dat niet wilt, kunt u de goedkopere aanvullende verzekering kiezen.

Hoe hoog mag uw netto gezinsinkomen zijn?

Normen toegang zorgpolis verzekeringsjaar 2020

Netto gezinsinkomen per maand zonder vakantietoeslag

Alleenstaande (ouder), 18-21 jaar€ 314,17

Gehuwden /samenwonenden zonder kinderen, beiden 18-21

€ 628,34

Gehuwden/samenwonenden zonder kinderen, een 18-21, ander 21+

€ 1.223,16

Gehuwden/samenwonenden met kinderen, beide 18-21

€ 991,94

Gehuwden/samenwonenden met kinderen, een 18-21, ander 21+

€ 1.586,75

Alleenstaande (ouder), 21 tot AOW

€ 1.272,57

Gehuwden/samenwonenden, 21 tot AOW

€ 1.817,96

Alleenstaande (ouder) vanaf AOW

€ 1.425,22

Gehuwden/samenwonenden, vanaf AOW

€ 1.940,80

Geen omkijken meer naar het wettelijk eigen risico

Kiest u voor de zorgpolis voor minima en voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering dan schieten wij het hele bedrag van het wettelijk eigen risico voor. Dit doen wij automatisch, u hoeft hier niets voor te doen. Het deel dat niet wordt gebruikt krijgt de gemeente terug.

Let op; Dit kan alleen als u bij de start van het nieuwe jaar voor deze verzekering kiest. Lopende het jaar kan de gemeente het eigen risico niet meer voorschieten. U krijgt dan wel een vergoeding voor de aanvullende verzekering.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Het is voor u belangrijk om te onderzoeken of de kosten die  u verwacht en nodig heeft, voldoende worden vergoed in de aanvullende verzekeringen van CZ en DSW. U kunt dit zien op www.gezondverzekerd.nl (vul de gemeentenaam in waar u woont). 

Als u kiest voor de zorgpolis voor minima dan kunt u zich via deze website aanmelden bij CZ of DSW. Uw aanmelding gaat dan direct door naar CZ of DSW. Als u zich heeft aangemeld wordt uw huidige verzekering opgezegd door CZ of DSW.

Als u al verzekerd bent via onze zorgpolis, kunt u eventueel wisselen van zorgverzekeraar en aanvullende verzekering. Bent u al verzekerd bij CZ of DSW maar u heeft niet de zorgpolis voor minima, dan kunt u het hele jaar overstappen naar onze zorgpolis.

Bent u bij een andere maatschappij verzekerd dan kunt u 1x per jaar overstappen. U kunt uw huidige verzekering opzeggen tot en met 31 december 2019. U heeft tot 1 februari 2020 de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen.

Heeft u moeite met het aanmelden via de website Gezondverzekerd.nl?

Dan kunt u hulp vragen bij de Vraagwijzer Barendrecht. Kijk voor de locatie en openingstijden op de website van KijkopWelzijn.

Schuldhulpverlening

Als u in een traject schuldhulpverlening (minnelijk of wettelijk) zit  en u kunt niet overstappen omdat er schulden zijn, hebben wij voor u toch een mogelijkheid om alleen een aanvullende verzekering af te sluiten bij zorgverzekeraar DSW. Ook als uw basisverzekering bij een andere zorgverzekering loopt.

U kunt in deze situatie vaak niet overstappen naar een andere zorgverzekering zolang de schuldsanering loopt. De gemeente vindt het belangrijk dat u toch een aanvullende verzekering heeft voor medische kosten. We kijken dan naar uw besteedbaar inkomen. Bent u in deze situatie dan kunt u contact opnemen met de klantmanager schuldhulpverlening om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Voor informatie kunt u op werkdagen bellen met de gemeente tussen 09.00 en 12.00 uur met het telefoonnummer 14 0180.

Prijzen DSW en CZ 2020:

DSW

U betaalt

Basis + AV Standaard

€ 122,25

Basis + AV Top (inclusief wettelijk eigen risico van €385,-)

€ 148,50

CZ

U betaalt

Basis + AV gemeenten extra

€ 136,59

Basis + AV gemeenten extra uitgebreid (inclusief wettelijk eigen risico van €385,-)€ 156,03

Extra informatie

Bijzondere bijstand voor het wettelijk eigen risico

U kunt bijzondere bijstand aanvragen voor een deel van de kosten van het wettelijk eigen risico zorgverzekering. De vergoeding is 50% van het in rekening gebrachte wettelijk eigen risico. De maximale vergoeding via de bijzondere bijstand is maximaal de helft van dit bedrag. Bent u verzekerd via de zorgpolis van de gemeente met de hoogste aanvullende verzekering, dan schieten wij het eigen risico helemaal voor, u kunt dan geen bijzondere bijstand meer aanvragen. Raadpleeg de informatie bij Bijzondere bijstand, eigen risico zorgverzekering.

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?