Van jong tot oud: we hebben allemaal te maken met het coronavirus. Het dagelijks leven ziet er anders uit dan voorheen. Complexer, met regels, beperkingen en onzekerheid. Dat brengt voor velen zorgen met zich mee. Over hun gezondheid en die van naasten bijvoorbeeld. Maar ook verliezen mensen hun baan, worden sociale activiteiten en ontmoetingen gemist, neemt eenzaamheid toe en ontbreekt het aan perspectief. Dat is de sombere kant van het coronavirus.

Gelukkig ontstaan er in moeilijke tijden ook mooie initiatieven. Een klein gebaar kan groot effect sorteren. Aandacht voor elkaar is goud waard. Als gemeente horen wij graag de inspirerende verhalen van inwoners die tijdens het coronavirus iets moois doen of hebben gedaan voor andere Barendrechters. Met een bloemengroet bedanken wij de komende tijd 20 van hen. Burgemeester Jan van Belzen zal de boeketten persoonlijk gaan uitreiken. “Ik kijk ernaar uit om te horen op welke manieren inwoners in deze lastige periode oog voor elkaar hebben. Saamhorigheid brengt ons verder. We weten dat er in Barendrecht sinds maart veel prachtige initiatieven zijn ontstaan. Ik zie en hoor dat veel Barendrechters hun beste beentje voorzetten om anderen te helpen. Dat is ontzettend belangrijk, want het draagt bij aan een inclusieve, sociale samenleving. Een blijk van waardering onzerzijds is daarom zeker op zijn plaats. Kent u iemand die in de afgelopen coronaperiode veel voor anderen heeft gedaan of daar nog steeds druk mee is? Meld deze persoon dan bij ons aan!”

Aanmelden

Aanmeldformulier bloemengroet

Laat ons weten voor wie de bloemengroet is bedoeld en waarom diegene een bos bloemen verdient en wie weet ontvangt diegene binnenkort coronaproof een boeket uit handen van de burgemeester. Deze loopt tot het einde van het jaar.