Wij werken regelmatig aan betere bereikbaarheid, veilige verkeersroutes en een goed doorstromend verkeer. Dat levert soms verkeershinder op, maar door goede communicatie en slimme planningen willen wij dat tot een minimum beperken. Op deze pagina vindt u bijvoorbeeld informatie over actuele wegwerkzaamheden, omleidingen en waar u terecht kunt met vragen.

Een overzicht van alle lopende vergunningen en graafwerkzaamheden voor kabels en leidingen kunt u vinden op de MOOR-kaart.

 • Asfalteringswerkzaamheden Zuiderparkweg

  De gemeente Rotterdam gaat de Zuiderparkweg opnieuw asfalteren. Het gaat om beide rijbanen tussen de Slinge tot de onderdoorgang bij de A15, Barendrecht-Rhoon. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022. Ze werken alleen in de avond en de nacht tussen 20.00 en 05.00 uur.

 • Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden

  De Heinenoordtunnel (A29) is van woensdag 17 augustus 00.00 uur tot donderdag 18 augustus 05.00 uur dicht richting Rotterdam en in de nacht van donderdag 18 augustus 00.00 uur op vrijdag 19 augustus 05.00 uur is de tunnel richting Bergen op Zoom dicht. Dit vanwege reguliere onderhoudswerkzaamheden. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

 • Werkzaamheden Haringvlietbrug (A29)

  Rijkswaterstaat voert in het weekend van 26 tot en met 29 augustus werkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29).

 • Werkzaamheden Achterom

  De gemeente is bezig met de nieuwe inrichting van het parkeerterrein aan het Achterom.

 • Reconstructie IJsselmondse Knoop start najaar 2021

  Dit najaar start de reconstructie van de IJsselmondse Knoop. De reconstructie is nodig om de groeiende bedrijvigheid op Dutch Fresh Port en Cornelisland in goede banen te leiden. Om een vlotte bereikbaarheid te kunnen blijven garanderen, wordt geïnvesteerd in de doorstroming van het verkeer op de IJsselmondse Knoop.

 • Renovatie Heinenoordtunnel (A29)

  De renovatie van de Heinenoordtunnel is gepland in 2023 en 2024.

 • Verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (A29)

  Kijk voor de meest actuele informatie over de verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (A29) op de website van Rijkswaterstaat.

 • Werkzaamheden in en rond Nieuw Reijerwaard

  De werkzaamheden in Nieuw Reijerwaard zijn in volle gang. Momenteel is er vooral veel (zichtbaar) werk aan de onderdoorgang onder de Rijksstraatweg, maar ook op andere plekken in het gebied gebeurt een hoop.