Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 0180.

Wat houdt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in?

Op 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking getreden. Deze wet vervangt de noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, wordt de noodverordening van 18 november ingetrokken per 1 december 2020.

Het besluit tot intrekking van de noodverordening is vastgesteld en ondertekend door de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en in te zien op de website van Rijnmondveilig.

Kijk voor meer informatie over de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 op de website van de Rijksoverheid.

Zijn er locaties afgesloten?

De volgende locaties zijn tot nader orde afgesloten voor publiek in het kader van de geldende coronamaatregelen:

  • parkeerplaats Vrijenburg op de geluidswal
  • parkeerplaats bij restaurant Vrijenburg Alleen op de parkeerplaats naast restaurant Vrijenburg zijn enkele parkeervakken aan het begin vrijgelaten voor de toegestane bedrijfsvoering van het restaurant.
  • parkeerplaats bij SV Besiktas aan de Charloisse Lagedijk 366

De parkeerplaatsen werden veelvuldig gebruikt door grote groepen personen, wat in de huidige maatregelen niet is toegestaan. Hierdoor nam de overlast op deze plekken toe en werd handhaving door de gemeentelijke boa’s en politie steeds moeilijker. De burgemeester heeft hierop besloten om deze locaties te sluiten. Dit besluit is gebaseerd op de nieuwe Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, die vanaf 1 december van kracht is.