Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 0180.

Waar vind ik alle maatregelen die genomen zijn over het onderwijs?

Voor alle vragen over de maatregelen in het onderwijs verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Is er kinderopvang voor ouders met cruciale beroepen?

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs is gesloten tot en met tenminste 17 januari 2020. Kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen in principe terecht bij de eigen kinderopvang en school voor noodopvang. De gastouderopvang is wel open, maar er geldt wel het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Gaan de afspraken met het CJG en de vaccinatiedagen nog wel door?

Alles over de aangepaste dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin, afspraken en gevolgen voor de vaccinatiedagen vindt u op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin.