Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 0180.

Mag er nog getrouwd worden?

Ja, huwelijken gaan door. In onderstaande tabel ziet u het aantal personen dat bij de huwelijksvoltrekking aanwezig mag zijn (incl. kinderen van alle leeftijden).

Trouwlocatie Aantal personen binnen Aantal personen buiten
Gemeentehuis, Van de Wouwzaal 17 niet van toepassing
Watertoren 20 niet van toepassing
Theehuys Polderzicht 30 30

Alle aanwezigen moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Gratis huwelijken worden in de Van de Wouwzaal voltrokken. Hierbij mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en getuigen.

Kijk voor meer informatie over huwelijken op de website van de Rijksoverheid.

Zijn er ook maatregelen rond uitvaarten?

 • De aula van het uitvaartcentrum op begraafplaats Den Ouden Dijck biedt plaats aan 35 gasten. Bij een uitvaart buiten mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn, op voorwaarde dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand kunnen houden.
 • Kijk voor meer informatie over uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.

 

Hoe kan ik aangifte van overlijden doen?

In verband met de coronacrisis is er aangepaste werkwijze voor aangifte overlijden:

 1. De uitvaartverzorger verstuurt de aangifte per e-mail naar burgerzaken@barendrecht.nl Stuur de volgende bijlagen mee:
  • Aangifte van overlijden;
  • Kopie van de doktersverklaring;
  • Kopie legitimatie van de aangever (van zowel bekende als onbekende aangevers)
  • Adres, telefoonnummer en het KvK nummer van de uitvaartonderneming.
 2. De akte van overlijden wordt opgemaakt door de frontoffice Publiekszaken. Het uittreksel en het verlof worden ingescand en per e-mail verstuurd naar de uitvaartondernemer.
 3. Het uittreksel en het verlof worden ook per post verstuurd. De factuur voor het uittreksel wordt later gestuurd door Financiën.
 4. De uitvaartverzorger stuurt de doktersverklaring en de envelop voor het CBS zo spoedig mogelijk op naar: Gemeente Barendrecht, Antwoordnummer 35, 2980 VE Barendrecht