Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 0180.

Waar moet ik rekening mee houden als ik ga trouwen?

In onderstaande tabel ziet u het aantal personen dat bij de huwelijksvoltrekking aanwezig mag zijn (inclusief kinderen van alle leeftijden).

Trouwlocatie Aantal personen binnen Aantal personen buiten
Gemeentehuis, Van de Wouwzaal 17 niet van toepassing
Watertoren 20 niet van toepassing
Theehuys Polderzicht neem contact op met de locatie neem contact op met de locatie

Dringend advies aan aanwezigen om afstand te houden tot elkaar. Hierbij is 1,5 meter de veilige afstand. Gratis huwelijken worden in de Van de Wouwzaal voltrokken. Hierbij mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en getuigen.

Zijn er ook maatregelen rond uitvaarten?

  • Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden.
  • Voor uitvaartplechtigheden / avondbezoeken / familiebezoek / condoleance biedt de aula van het uitvaartcentrum op begraafplaats Den Ouden Dijck plaats aan maximaal 35 personen. Catering is toegestaan.

Kijk voor meer informatie over uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.