Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 0180.

Is de gemeente telefonisch te bereiken?

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 14 0180.

Is het gemeentehuis open voor afspraken?

Het servicecentrum werkt op afspraak. Zie de pagina contact voor onze openingstijden. Maak alleen een afspraak als dit echt noodzakelijk is en regel uw zaken met de gemeente zoveel mogelijk online.

Maatregelen bij balies

Voor uw en onze veiligheid doen medewerkers hun werk achter glazen schermen. Achter de balies zijn handgel, schoonmaakdoekjes en handschoenen aanwezig. U bent van harte welkom, maar let wel op elkaar.

  • Kom altijd alleen naar uw afspraak.
  • Was uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Betaal het liefst met pin.

In het gemeentehuis geldt net als in andere publieke binnenruimtes sinds 1 december een mondkapjesplicht (er zijn enkele uitzonderingen, zie de website van de Rijksoverheid). Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en heeft u geen mondkapje bij? Haal dan een mondkapje bij de receptie. 

Aanvragen reisdocument of rijbewijs

Voor het aanvragen van een reisdocument of rijbewijs maakt u een afspraak. Heeft u geen computer, tablet of smartphone? Bel dan 14 0180. Afhalen van documenten kan over het algemeen een week na aanvraag. U hoeft voor het afhalen geen afspraak te maken.

Verplaats uw afspraak bij gezondheidsklachten

Als u gezondheidsklachten heeft vragen we u de afspraak te verplaatsen. Voor het afhalen van het document kunt u zonder afspraak gedurende de openingstijden naar het gemeentehuis komen.

Ik heb een vraag over mijn inkomen. Is de gemeente daarover telefonisch te bereiken?

We krijgen veel telefoontjes van onze inwoners met vragen over inkomen. Om zo bereikbaar mogelijk te zijn en iedereen met vragen over inkomen te woord te kunnen staan, zetten we extra medewerkers in. Ook is het klantcontactcentrum-inkomen vanaf nu ook ’s middags telefonisch bereikbaar via 14 0180 (kies 1), tot 17.00 uur.

Kan ik met contant geld betalen?

  • Voor betalingen aan de balie heeft het onze voorkeur dat u met pin betaalt.
  • U kunt op mijnoverheid.nl de status van veel zaken inzien. Via onze eigen website kunt u ook veel producten online aanvragen.

 

Gaan de spreekuren van de wijkteams door?

De inloopspreekuren van de wijkteams komen tot nader order te vervallen.

De wijkteams zijn wel bereikbaar via telefoonnummer 14 0180 (tijdens kantooruren), via het (aan)meldformulier en via e-mail wijkteam@barendrecht.nl.

Gaan raadsvergaderingen en commissievergaderingen door?

Vanaf dinsdag 8 juni zijn de commissie- en raadsvergaderingen weer fysiek. Vanwege de coronamaatregelen kan er geen publiek bij aanwezig zijn. De vergaderingen worden live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem. De agenda’s worden hierop 10 dagen voor de vergadering gepubliceerd.

Inspreken

Bij commissievergaderingen kan digitaal worden ingesproken. Aanmelden voor het spreekrecht kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering bij de commissiegriffier. Dit kan per e-mail via griffie@barendrecht.nl of telefonisch via 14 0180. Kijk voor meer informatie over inspreken op de pagina Meepraten als inwoner.