Barendrecht heeft op trouwgebied veel te bieden. Alle faciliteiten en voorzieningen zijn voor handen om van uw huwelijksceremonie een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Mooiste dag van je leven

Een vaak gehoorde kreet luidt: ‘Je trouwdag is de mooiste dag van je leven’. De gemeente Barendrecht doet er alles aan om er iets moois van te maken. Dat geldt voor alle betrokkenen, maar in het bijzonder voor de ambtenaar die uiteindelijk uw huwelijk zal voltrekken. In vaktermen heet zo’n ambtenaar een ‘babs’, hetgeen de afkorting is voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

De Watertoren in de oude dorpskern is ons kroonjuweel. Het is een sfeervol en mooi gebouw in een historisch stukje Barendrecht. Bovendien is trouwen in Barendrecht nog echt iets bijzonders. Door middel van een persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat uw huwelijk er niet eentje wordt van 'dertien in een dozijn'.

Muziek bij de ceremonie

Als u, op de locaties gemeentehuis en Watertoren, bij de ceremonie eigen muziek wilt meenemen en afspelen, stellen wij hiervoor op verzoek een bluetooth speaker beschikbaar.

Er is geen muziek mogelijk tijdens de voltrekking van een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Trouwlocaties

Trouwambtenaren

Als u in de gemeente Barendrecht gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan kunt u uw voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. In overleg met de ambtenaar bepaalt u hoe de ceremonie er ongeveer uit komt te zien. U kunt ook een trouwambtenaar uit een andere gemeente kiezen. Wij benoemen die persoon dan tot trouwambtenaar voor 1 dag.