De vaccinatielocatie in sporthal De Bongerd is klaar voor gebruik door de GGD en door de huisartsen. Doordat de GGD nog niet voldoende vaccins krijgt aangeleverd, kunnen helaas nog niet alle locaties in de regio open. De GGD start met vaccineren in sporthal de Bongerd, zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Het is de GGD die bepaalt wanneer welke locaties opengaan.

Momenteel wordt in de regio Rotterdam-Rijnmond op vijf vaccinatielocaties gevaccineerd. Dit zijn Rotterdam The Hague Airport (RTHA) in Rotterdam, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Nissewaard en recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk, Goeree-Overflakkee, de Van Nelle fabriek in Rotterdam en sinds 18 maart sporthal de Schenkel in Capelle aan den IJssel.

Er is door de GGD bewust gekozen voor deze locaties, vanwege spreiding in de regio en de grootte van de locaties. Deze locaties hebben de potentie om op te schalen in priklijnen. Dit is belangrijk, want wanneer er meer vaccins worden geleverd is snel opschalen nodig. Ook kan het medisch toezicht efficiënt ingezet worden door spreiding over meerdere priklijnen. Zo zorgt de GGD dat ze met minder mensen, meer capaciteit hebben. Dit is niet haalbaar wanneer er veel (kleine) locaties open zijn.

Huisartsen

De komende periode moet uitwijzen met welk tempo de andere locaties, waaronder die in Barendrecht, open kunnen. De GGD wil de vaccinatielocaties die nu gereed zijn in de tussentijd benutten door ze aan huisartsen ter beschikking te stellen. Zo kunnen huisartsen optimaal gebruik maken van de faciliteiten van de ingerichte vaccinatielocaties.

Afspraak maken voor vaccinatie

Als u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. Het Rijk bepaalt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Vragen

Heeft u vragen over het vaccineren? U kunt met al uw vragen terecht bij de GGD. Bekijk de website van de GGD voor een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen.