‘Mam, ik wil sneller internet,want bij het gamen zijn de anderen veel sneller.’

Wellicht een herkenbare situatie. Behalve op een paar locaties,is er nog geen glasvezel in Barendrecht. Providers zijn aan zet om dit aan te leggen en aan hun klanten aan te bieden. De gemeente moedigt hen in gesprekken aan er werk van te maken. Daarom was het goed nieuws toen in het najaar van 2018 een ondernemer aangaf glasvezel in Barendrecht te willen aanleggen. Ook al heeft de gemeente weinig te zeggen, we hebben toen wel gevraagd of hij het voor heel Barendrecht gaat doen en of inwoners vrij zijn om een eigen provider te kiezen. We spraken namelijk ook providers die alleen kernen willen doen en de inwoner of bedrijf bij hen klant moet worden. Ik vind dat we daarmee niet het algemene belang van Barendrecht dienen en dat je als gemeente een marktpartij moet blijven vragen het beste voor onze inwoners en bedrijven te doen.

De motie van de raad in 2019 was een steun in de rug om de gesprekken met de ondernemer voortvarend voort te zetten en ons belang steeds weer voor te leggen.

Ik ben er dan ook trots op dat we met de ondernemer tot overeenstemming zijn gekomen en Barendrechtse inwoners en bedrijven van sneller internet kunnen gaan genieten. Hopelijk wint zoonlief dan ook eens een game.

Tanja de Jonge
Wethouder Barendrecht