We kunnen u als Mantelzorger niet missen in onze samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. Daar geven wij u als gemeente Barendrecht graag een Pluim voor! Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar ontvangen de Pluim als geldbedrag ter waarde van € 150,-. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen een bon.

Pluim voor Mantelzorgers aanvragen

Vanaf 1 april 2020 is het weer mogelijk om voor de Pluim voor Mantelzorgers in aanmerking te komen. Voldoet u aan de criteria? Vraag dan de Pluim vóór 1 december 2020 samen met de persoon voor wie u zorgt aan.

Online aanvragen

Criteria

U kunt een Pluim aanvragen wanneer de volgende criteria op u van toepassing zijn:

  • U zorgt voor een inwoner van de gemeente Barendrecht;
  • Deze zorgontvanger is chronisch ziek, lichamelijk en/of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd;
  • U krijgt daar niet voor betaald;
  • U doet dat meer dan 8 uur per week en voor minimaal 3 maanden;
  • Uw zorgontvanger zou zonder deze mantelzorg meer professionele zorg nodig hebben.

U kunt als mantelzorger één keer per jaar een Pluim aanvragen. Een zorgontvanger kan met maximaal 3 mantelzorgers een Pluim aanvragen. Iedere mantelzorger moet dan wel aan alle criteria voldoen.

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u een brief van ons of u wel of niet in aanmerking komt voor een Pluim. Als u in aanmerkding komt, ontvangt u De Pluim rond de dag van de Mantelzorg in oktober. Is de aanvraag later dan oktober ontvangen en komt u in aanmerking? Dan ontvangt u de Pluim binnen 4 weken. 

Was u in 2019 ook mantelzorger?

Was u in 2019 ook al mantelzorger en is er in uw situatie en/of van uw zorgontvanger niets veranderd? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn ontvangt u begin april 2020 een brief met aanvullende informatie over de uitbetaling van de Pluim voor Mantelzorgers 2020.

Heeft u andere vragen?

Neem gerust contact op met mantelzorgconsulent Marja Sterk op telefoonnummer (0180) 691 801 of via het e-mailadres mantelzorg@kijkopwelzijn.nl.

Wat kan Mantelzorgondersteuning Kijk op Welzijn voor u betekenen?

Kunt u ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van deze soms zware taak? Bij de mantelzorgconsulent van KijkopWelzijn krijgt u advies en ondersteuning op maat en kunt u lotgenoten ontmoeten. Deze ondersteuning is gratis.

Voor meer informatie en het aanvragen van een Pluim kunt u terecht bij mantelzorgondersteuning van KijkopWelzijn, Binnenlandse Baan 30, 2991 EA in Barendrecht, telefoon (0180) 691 800. Zij zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 9:00 tot 12:00. Ook als u twijfelt of u mantelzorger bent, kunnen zij u duidelijkheid geven. Of kijk voor meer informatie op www.kijkopwelzijn.nl.

Is deze pagina naar wens?