Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen, waardoor passende zorg en ondersteuning van belang is. Het convenant 'Wijkgerichte aanpak voor ouderen' gaat hieraan bijdragen. De gemeente en verschillende maatschappelijke- en zorgorganisaties zetten vandaag hiervoor hun handtekening.

In het convenant staan afspraken om goede hulp en ondersteuning te geven aan ouderen binnen de gemeente.  De gemeente werkt daarbij wijkgericht samen met andere organisaties en instanties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stichting KijkopWelzijn, de samenwerkende wijkverpleegkundigen en Patrimonium. Samen met deze, en nog veel meer, organisaties, maakt de gemeente afspraken, zodat de aangeboden zorg goed geregeld is.
Wethouder Reshma Roopram van Zorg & Welzijn, Jeugd en Gezondheid, licht toe: "De gemeente Barendrecht ondersteunt het samenkomen van alle organisaties die het convenant ondertekenden. Zo kunnen nieuwe afspraken en acties op tijd aangepakt worden. We hopen grote stappen te kunnen zetten voor de hulp en ondersteuning aan ouderen. Want we hebben met elkaar als doel om de gezondheid en het welzijn van de Barendrechtse ouderen zo goed als mogelijk is te verbeteren."

Samenwerken

De gemeente wilde heel graag nog meer gaan samenwerken met zo veel mogelijke andere organisaties. Dat is nu gelukt. En daarom is het convenant er nu. Dat samenwerken noemen we ‘integraal werken’. Deze manier van werken is heel belangrijk als het gaat om ouderenzorg. Zeker nu, in deze tijd van Corona.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de afspraken die in het convenant staan? Bel dan met de gemeente, tel. 14 0180, en vraag naar het team Maatschappelijk Zaken.

Op de foto alle organisaties die het convenant ondertekend hebben: Patrimonium, Pameijer, Samen Ouder Worden, Agathos Thuiszorg, Stichting Present, KBO-PCOB, Diaconaal Platform voor kerken in Barendrecht, Stichting KijkopWelzijn, Laurens, Aafje, Stichting de Overburen en de gemeente Barendrecht.