Elektrisch vervoer is schoner, stiller en zuiniger. Daarom willen wij als gemeente deze manier van rijden stimuleren. Wanneer meer mensen elektrisch gaan rijden verbetert de luchtkwaliteit, daalt de C02-uitstoot en vermindert de geluidsoverlast.

Om deze reden hebben wij oplaadpunten in de buitenruimte gerealiseerd. In de hele regio Rotterdam zullen eind 2015 circa 300 laadpalen (600 laadpunten) in de openbare ruimte geplaatst zijn. Wilt u weten waar de oplaadpunten zijn? Kijk dan op www.oplaadpalen.nl.

Openbare laadpaal aanvragen

Bent u in bezit van een elektrische of hybride auto en wilt u een openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u hiervoor bij Allego een aanvraag doen. U kunt dat doen via de website: www.openbaarladen.nl/Barendrecht.

U kunt een laadpaal aanvragen als u voldoet aan onderstaande punten:

  • U (de aanvrager) heeft (bijna) geen mogelijkheden om op eigen terrein een laadpunt te realiseren;
  • U bent in het bezit van een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius van 50 km, of u kunt aantonen dat deze elektrische of hybride auto besteld is.

Aanvraag

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Vul dan het online aanvraagformulier in.

Eventuele storingen

U kunt een storing telefonisch doorgeven via het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 bereikbaar.

Betekenis lamp laadpalen elektrische auto’s

Op de meeste palen brandt een groene lamp als deze vrij is en een blauwe als er geladen wordt. Bij het plaatsen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de inkijk op de lamp. De functie van de lamp is herkenbaarheid en veiligheid: een automobilist die wil laden moet de paal goed kunnen zien staan, de lamp is het herkenningspunt. Een voetganger heeft er ook baat bij om via de lamp de paal te herkennen: bij het laden ligt er immers een oplaadsnoer over de straat, waardoor er potentieel struikelgevaar is.