Op woensdag 10 februari is het startschot gegeven voor een onderzoek naar een financiële verduurzamingsregeling.

Dit gebeurde door de duurzaamheidswethouders van de drie gemeenten in de BAR-regio - Tanja de Jonge (Barendrecht), Marco Goedknegt (Albrandswaard) en Marten Japenga (Ridderkerk) - samen met Dick Dekker van De Woonpas.

Het gaat om een regeling die is opgezet door De Woonpas: de Gemeentelijke Verduurzamings Regeling (GVR). Met deze regeling hopen de gemeenten een goed instrument in handen te hebben om het verduurzamen haalbaar en betaal te kunnen maken. En dat zonder dat het een eigenaar maandelijks extra geld kost.

Daarnaast hoeft een huiseigenaar niet zelf uit te zoeken welke maatregelen geschikt zijn en welke leverancier het beste is, het scheelt 'gedoe'. Een ander groot voordeel is, dat de financiering aan de woning gekoppeld is en niet aan de persoon. Hierdoor hebben huiseigenaren geen last van (te) lange terugverdientijden van bijvoorbeeld isolatiemaatregelen.

De gemeenteraden van de drie gemeenten moeten uiteindelijk instemmen met het aanbieden de GVR aan de inwoners. Lees het hele bericht op de website van Onze toekomst is duurzaam.