Hier vindt u belangrijke noodnummers van bijvoorbeeld de hulpdiensten, maar ook het storingsnummer voor stroom en gas, stank- en geluidsoverlast en Veilig Thuis.

Spoed: Politie, ambulance, brandweer

112.

Voor doven en slechthorenden (teksttelefoon): 0800-8112

U belt alleen 112 bij spoedeisende zaken. Bijvoorbeeld bij levensbedreigende situaties en/of als u een misdrijf ziet.

Geen spoed, wel politie

0900-8844

Voor doven en slechthorenden (teksttelefoon): 0900-1844

Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zo nodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Kijk voor meer informatie op de website van de politie.

 

Geen spoed, wel brandweer

0900-0904

Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij u de brandweer ter plaatse nodig hebt. Bijvoorbeeld een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt u doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Kijk voor meer informatie op de website van de brandweer.

Informatie bij calamiteiten

Radio Rijnmond: 93.4 FM

Op de website Rijnmondveilig.nl vindt u actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in uw woonwijk, een stroomstoring, asbestverontreiniging of een groot verkeersongeval. Naast incidenten kunt u hier informatie vinden over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo kunt u de politie helpen bij het opsporen van verdachten, zijn er preventietips te vinden en bijvoorbeeld ook informatie van andere alarmerings- en informatiediensten van de nationale overheid zoals Burgernet, AMBER Alert en NL Alert.

Storingen stroom en gas

Nationaal storingsnummer: 0800-9009 (gratis)

Bel het Nationaal storingsnummer gas en stroom bij storing in de gas- en/of stroomlevering of als u een gaslucht ruikt. Dit nummer is alleen voor melding van storingen in de levering van gas en/of stroom tot en met de meter van uw woning. Als u twijfelt waar de storing precies vandaan komt, kunt u altijd bellen. Kijk voor meer informatie op de website gas- en stroomstoringen.

Stank- en geluidsoverlast

DCMR Milieudienst Rijnmond: 0888-333555

Met milieumeldingen over een bedrijf in het Rijnmondgebied of op Goeree-Overflakkee, kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij de meldkamer van DCMR Milieudienst Rijnmond. U kunt uw melding ook online doorgeven via de website van DCMR.

Waterstoring

Evides: 0900-0787

Voor storingen in uw drinkwatervoorziening kunt u bellen met Evides (keuze 1 en vervolgens nog een keer keuze 1). Op de website waterstoring vindt u een actueel overzicht van storingen en werkzaamheden.

Veilig Thuis

0800-2000 (gratis)

Maakt u zich zorgen over uw veiligheid of die van iemand in de omgeving? Bel of chat dan met Veilig Thuis. Ook als u twijfelt. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. U kunt bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en ondersteuning, om zorgen te bespreken en eventueel om een melding te doen. Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis.

M. Meld Misdaad Anoniem

0800-7000 (gratis)

Soms wilt u iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat uw naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat u de dader goed kent. Of om andere redenen. Dan kunt u melden bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Zo krijgt de politie informatie die zij anders niet zou ontvangen. En kunt u op een laagdrempelige manier helpen uw eigen wijk veiliger te maken. U kunt ook online een melding doorgeven via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Zelfmoordpreventie

113

U kunt dag en nacht bellen met 113 of gratis op 0800-0113. Uw gesprek is anoniem en vertrouwelijk. Typt u liever dan dat u belt? Of past chatten gewoon beter bij u? Neem contact op via de chat op de website van Stichting 113 Zelfmoordpreventie (klik rechts bovenin het scherm op de rode button).

Personen met verward gedrag

Landelijk meldpunt: 0800-1205

Via het landelijk meldpunt kunnen meldingen worden gedaan over mensen met verward gedrag. Het landelijk nummer schakelt door naar de regio.

Dierenpolitie

144

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144 Red een dier. Kijk voor meer informatie op de website van de politie.

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij bedreigende situaties, zoals een grote brand, explosiegevaar, noodweer of een terroristische aanslag. Via NL-Alert ontvangt u informatie over de situatie en krijgt u advies over wat u het beste kunt doen. NL-Alert kan eenvoudig geactiveerd worden op uw smartphone. Heeft u hier hulp bij nodig? Kijk voor meer informatie op de website crisis.nl.

Zwemmen in natuurwater

Zwemwatertelefoon: 0800-99 86 734 (gratis)

Een overzicht van alle zwemplekken in Nederland en de kwaliteit van het water vindt u op de website zwemwater.nl en in de zwemwater app.

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?