Graag willen wij belangstellenden via een digitale nieuwsbrief op de hoogte houden van aardgasvrij wonen in Barendrecht. U kunt zich hierop abonneren door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmeldformulier nieuwsbrief

De nieuwsbrief verschijnt in 2021 vier maal: medio maart, juni, september en november.

 • Wistudat…?

  … de website www.onzetoekomstisduurzaam.nl per 1 januari is opgefrist. Vanaf dan vindt u overzichtelijk bij elkaar wat er te doen is op het gebied van duurzaamheid in uw gemeente of buurt en waaraan u mee kunt doen. Check dat!
 • Energietip: Zet uw cv-ketel op 60!

  Heeft u een cv-ketel? Bespaar in 1 minuut 60 euro per jaar! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden.
 • Hoe houd ik verduurzaming van mijn huis betaalbaar

  Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis.
 • Woonwijzerwinkel levert inspiratie

  Wilt u de duurzame oplossingen eens in het echt zien en ervaren? Dat kan! De WoonWijzerWinkel heeft namelijk een zeer uitgebreid én toegankelijk assortiment aan duurzame oplossingen.
 • Warmtebeeldcamera speurt lekken in en om het huis op

  Bent u benieuwd waar uw woning warmte en/of koude lekt? Welke leidingen wel wat isolatie kunnen gebruiken? Waar tocht binnen komt langs kozijnen en kieren?
 • Wethouder De Jonge: 'Ziet u het voor u? In 2050 zal in onze gemeente geen uitstoot meer zijn van CO2.'

  Ziet u het voor u? In 2050 zal in onze gemeente geen uitstoot meer zijn van CO2. De auto’s rijden dan niet meer op benzine, niemand heeft meer een cv-ketel voor het verwarmen water en huis. Onze energie komt dan van zonnepanelen, windmolens, uit geo- en aquathermie!
 • Verhuisplannen? Vraag dit jaar nog uw energielabel aan!

  Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Een woningeigenaar kan dit label zelf aanvragen.
 • Houd duurzame maatregelen betaalbaar

  Subsidies en leningen voor energiebesparing. Dat is dubbel feest voor uw portemonnee. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis.
 • Gehoord!

  Behalve inwoners zijn de afgelopen tijd diverse partners betrokken geweest bij het opstellen van de Warmtevisie Barendrecht. Lees hier hoe zij hun betrokkenheid hebben ervaren.
 • Wethouder De Jonge: "Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei Johan Cruijff al."

  "Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei Johan Cruijff al. En zo is het misschien ook wel met de urgentie die u voelt bij de overgang van aardgas naar het gebruik van meer duurzame energiebronnen."