• Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor 2019

  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan bijna 1900 inwoners van de gemeente Barendrecht.

 • Gezocht: nieuwe leden Erfgoedcommissie

  De gemeente Barendrecht laat zich bij zaken over monumenten en erfgoed adviseren door de Erfgoedcommissie Barendrecht. De Erfgoedcommissie brengt zowel gevraagd als ongevraagd advies uit aan het college van burgemeester en wethouders over allerlei erfgoedzaken. Barendrecht kent op dit moment 17 ingeschreven rijksmonumenten, 67 gemeentelijke monumenten en twee beschermde dorpsgezichten. De Erfgoedcommissie moet uit minimaal vijf leden bestaan. Om de Erfgoedcommissie compleet te maken zijn wij op zoek naar drie leden met bouwkundige en cultuurhistorische kennis van Barendrecht.

 • Woonzorg Nederland biedt vrijgekomen aanleunwoningen aan de Windsingel aan

  U hoeft niet zelf te reageren op aanleunwoningen aan de Windsingel. Woonzorg Nederland neemt contact op met u. Zij informeren de langst ingeschreven personen op de wachtlijst als er een aanleunwoning aan de Windsingel beschikbaar is.

 • Veelgestelde vragen afvalbeleid Barendrecht

  Lees hier veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het nieuwe beleidsplan afval en grondstoffen.