RSS feed
 • Commissievergaderingen 26 en 27 oktober (digitaal)

  Maandag 26 oktober vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Planning en Control en dinsdag 27 oktober vanaf 20.00 uur vergaderen de commissies Ruimte en Samenleving. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, zijn de vergaderingen digitaal. De vergaderingen worden live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.
 • Brief burgemeester over coronavirus

  Beste Barendrechters,
  In deze tijd van veel nieuwe corona besmettingen en weer aangescherpte maatregelen is het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Want samen moeten we het virus de baas blijven. En dat is niet altijd even makkelijk.
 • Burgemeester benadrukt de waarde van eerlijkheid en vertrouwen in de politiek

  Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 13 oktober heeft burgemeester Jan van Belzen de raad geïnformeerd over de uitkomsten van het vooronderzoek naar een mogelijke integriteitschending door een politiek ambtsdrager. In de raadsvergadering vond hierover het debat plaats.
 • Informatie coronavirus

  Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 0800-1351.
  We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid.
 • Burgemeester Van Belzen steunt advies kabinet en CIO over kerkdiensten

  In de media heeft het bericht over de Eben-Haëzer kerk aan de Voordijk in Barendrecht veel reacties opgeroepen. De kerk zal vandaag, 11 oktober, 250 leden per dienst toelaten. Hiertoe heeft de kerkenraad afgelopen donderdag besloten. Burgemeester Jan van Belzen heeft zaterdag 10 oktober contact gehad met de scriba van de kerkenraad van de Eben-Haëzer kerk. Van Belzen steunt het advies van het kabinet en de CIO om het bezoekersaantal terug te dringen tot 30.
 • Geef elkaar de ruimte, want corona is er ook

  Heb jij deze zadelhoesjes al gespot? Vanmorgen deelde burgemeester Jan van Belzen de hoesjes uit op Campus Lagewei bij het Dalton Lyceum en Calvijn Groene Hart. Hiermee gaf hij het startsein voor de lokale campagne ‘Geef elkaar de ruimte, want corona is er ook’.
 • Subsidie waterschap voor groene tuin of dak

  Wilt u uw huis of tuin aanpassen en watervriendelijker maken? Dan kunt u hiervoor een subsidie aanvragen bij waterschap Hollandse Delta.
 • Landelijke maatregelen tegen het coronavirus

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames neemt snel toe. Met elkaar moeten we het aantal contactmomenten sterk terugdringen, zodat we strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus kunnen voorkomen.
 • College presenteert sluitende Begroting 2021

  Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders presenteert dinsdag 22 september haar huishoudboekje: de begroting 2021 laat de verwachte inkomsten en uitgaven zien voor volgend jaar. Het college moet circa 4 miljoen euro bezuinigen om ook de komende jaren de gemeente financieel gezond te maken en houden. Uitgangspunt blijft het behoud van bestaande voorzieningen met de focus op het behoud van een veilige, duurzame en sociale woon- en werkgemeente.
 • WoonWijzerWagen on tour

  Dit najaar komt de WoonWijzerWinkel langs in diverse buurten met een speciale WoonWijzerWagen en energieadviseur.