• 20 april oriënterende commissie Samenleving

  Dinsdag 20 april vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, is de vergadering digitaal. De vergadering wordt live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.
 • Gemeentehuis gesloten op Koningsdag

  Het gemeentehuis is gesloten op Koningsdag, dinsdag 27 april.
 • Interview wethouder Arnoud Proos: "Licht aan het einde van de tunnel moet zichtbaar worden"

  Anderhalvemetersamenleving, blokjesverjaardag, intelligente lockdown, raamvisite, hoestschaamte: het zijn allemaal woorden die samen met het coronavirus hun intrede deden. Waar we na de uitbraak van de pandemie misschien nog dachten er in hooguit enkele maanden vanaf te zijn, weten we inmiddels wel beter. Het coronavirus houdt ons al ruim een jaar in zijn greep en is op verschillende vlakken ontwrichtend. In deze interviewserie vertellen wethouders welke ontwikkelingen en uitdagingen zij zien binnen hun portefeuille. Deze week is het de beurt aan Arnoud Proos. Hij is binnen de gemeente verantwoordelijk voor economische zaken, wonen en monumentenzorg.
 • EUR onderzoekt voor BAR-gemeenten waar de kansen liggen om de klimaatdoelen te halen

  De Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzoekt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk waar de kansen liggen om de klimaatdoelstelling voor 2050, wanneer Nederland nagenoeg CO2 neutraal moet zijn, te halen. Een voor Nederland nog niet eerder vertoonde, unieke opdracht en samenwerking.
 • De Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 aangeboden aan de gemeenteraad

  In 2050 hebben alle inwoners en bedrijven de beschikking over betaalbare, betrouwbare, veilige en schone energie. Dit is het doel van de energieregio Rotterdam - Den Haag waar Barendrecht deel van uitmaakt. Voor deze serieuze ambitie is een strategiedocument geschreven: de regionale Energie strategie (RES) 1.0.
 • Huisartsen vaccineren vrijdag 9 april in De Bongerd

  De vaccinatielocatie in sporthal De Bongerd is klaar voor gebruik door de GGD. Maar omdat de GGD nog niet voldoende vaccins krijgt aangeleverd, wordt de locatie in Barendrecht nog niet gebruikt. Om de faciliteiten van de hal te benutten gebruiken in ieder geval twee huisartsenpraktijken de sporthal vrijdag 9 april om te vaccineren.
 • Ruim 100 kilo minder restafval per inwoner in jaar tijd

  De hoeveelheid restafval is in Barendrecht per inwoner gedaald van bijna 322 kilo in 2018 naar 185,5 kilo in 2020. In 2019 werd nog 298 kilo restafval per inwoner ingezameld: dat is een daling van meer dan 100 kilo in een jaar tijd. Dat is het resultaat van het nieuwe afvalbeleid dat de gemeente op 1 januari vorig jaar invoerde.
 • Interview wethouder Peter Luijendijk: "Corona zorgt voor uitdagingen in het onderwijs en openbaar vervoer"

  Anderhalvemetersamenleving, blokjesverjaardag, intelligente lockdown, raamvisite, hoestschaamte: het zijn allemaal woorden die samen met het coronavirus hun intrede deden. Waar we na de uitbraak van de pandemie misschien nog dachten er in hooguit enkele maanden vanaf te zijn, weten we inmiddels wel beter. Het coronavirus houdt ons al ruim een jaar in zijn greep en is op verschillende vlakken ontwrichtend. In deze interviewserie vertellen wethouders welke ontwikkelingen en uitdagingen zij zien binnen hun portefeuille. Deze week is het woord aan Peter Luijendijk. Hij is binnen de gemeente verantwoordelijk voor onderwijs en –huisvesting, ruimtelijke ordening, vergunningen WABO en verkeer en vervoer.
 • Drukte bij de balies in het gemeentehuis

  Vanwege alle coronamaatregelen mogen er minder mensen in het gemeentehuis zijn en zijn er bij de afdeling Burgerzaken minder balies open. Het kan daardoor voorkomen dat u langer moet wachten voordat u langs kunt komen.
 • Interview wethouder Nico Bults: "Nu al nadenken over de nasleep van corona"

  Anderhalvemetersamenleving, blokjesverjaardag, intelligente lockdown, raamvisite, hoestschaamte: het zijn allemaal woorden die samen met het coronavirus hun intrede deden. Waar we na de uitbraak van de pandemie misschien nog dachten er in hooguit enkele maanden vanaf te zijn, weten we inmiddels wel beter. Het coronavirus houdt ons al ruim een jaar in zijn greep en is op verschillende vlakken ontwrichtend. In deze interviewserie vertellen wethouders welke ontwikkelingen en uitdagingen zij zien binnen hun portefeuille. Deze week is het woord aan Nico Bults. Hij is binnen de gemeente verantwoordelijk voor financiën en grondbedrijf, sociale zaken, vluchtelingen en sport.
rss.label