• Convenant bouw: klimaat en natuur zijn extra norm

  Op vrijdag 4 december is door wethouder Tanja de Jonge (duurzaamheid) het convenant ‘Klimaatadaptief bouwen’ bekrachtigd.
 • Gezocht: stembureauleden en tellers

  Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege corona kan in de gemeente bij een aantal stemlokalen ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart worden gestemd. Veiligheid staat immers voorop. Voor een goed verloop van het stemproces zijn wij op zoek naar stembureauleden en tellers.
 • 8 december commissies Ruimte en Samenleving

  Dinsdag 8 december vanaf 20.00 uur vergaderen de commissies Ruimte en Samenleving. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, zijn de vergaderingen digitaal. De vergaderingen worden live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.
 • Wie verdient volgens u een bloemengroet?

  Van jong tot oud: we hebben allemaal te maken met het coronavirus. Het dagelijks leven ziet er anders uit dan voorheen. Complexer, met regels, beperkingen en onzekerheid. Dat brengt voor velen zorgen met zich mee. Over hun gezondheid en die van naasten bijvoorbeeld. Maar ook verliezen mensen hun baan, worden sociale activiteiten en ontmoetingen gemist, neemt eenzaamheid toe en ontbreekt het aan perspectief. Dat is de sombere kant van het coronavirus.
 • Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!

  Woensdag 25 november is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes gestart: Orange the World. Burgemeester Jan van Belzen en wethouder Reshma Roopram hesen vandaag de oranje vlag bij het gemeentehuis om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.
 • De Wimpels zijn weer thuis!

  Woensdag 25 november is in het bijzijn van wethouder Tanja de Jonge door Kunstwacht gestart met het terugplaatsen van de Wimpels op het plein voor Het Kruispunt.
 • Extra bomen aan de Sweelincklaan

  Woensdag 25 november heeft de gemeente langs de Sweelincklaan 34 extra bomen aangeplant. Wethouder Schaap zette de eerste boom in de grond samen met leerlingen van basisschool De Draaimolen. Door met de inrichting van tuinen en de openbare ruimte rekening te houden met de klimaatverandering kunnen we schade en hinder zoveel mogelijk voorkomen.
 • Vogelgriep geconstateerd bij wilde vogels

  Bij meerdere zieke wilde vogels in de regio is het vogelgriepvirus vastgesteld.
 • Informatie coronavirus

  Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 0800-1351.
  We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid.
 • Fietsen verwijderen bij NS-station

  Op de openbare weg rondom het NS-station staan verschillende fietsen langdurig gestald, soms weken of zelfs maanden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Binnenkort worden deze fietsen verwijderd. Heeft u al langere tijd een fiets staan bij het NS-station? U kunt deze nog tot 12 januari weghalen.
RSS feed