• College presenteert Voorjaarsnota 2020: “Barendrecht financieel gezond houden.”

  Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders heeft op vrijdag 17 mei de Voorjaarsnota 2020 gepresenteerd. De Voorjaarsnota is de opmaat naar de behandeling van de begroting voor 2020 in november. Belangrijk onderdeel is hoe de gemeente de grote financiële tekorten in onder andere de (jeugd)zorg gaat opvangen.

 • Woonzorg Nederland biedt vrijgekomen aanleunwoningen aan de Windsingel aan

  U hoeft niet zelf te reageren op aanleunwoningen aan de Windsingel. Woonzorg Nederland neemt contact op met u. Zij informeren de langst ingeschreven personen op de wachtlijst als er een aanleunwoning aan de Windsingel beschikbaar is.

 • Vandalisme- en schadebedrag over 2018 daalt 85% ten opzichte van 2013

  De kosten van vandalisme en overige schade aan gemeentelijke eigendommen over 2018 bedragen € 42.294. Dit betekent een daling van 85% ten opzichte van 2013. Toen ging het om € 277.138. We proberen de vandalismeschades altijd te verhalen op de (verzekering van) de dader(s).   

 • Veelgestelde vragen afvalbeleid Barendrecht

  Lees hier veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het nieuwe beleidsplan afval en grondstoffen.

 • Op zoek naar Barendrechts Beste!

  In Barendrecht kennen we veel mooie initiatieven die hun oorsprong in de samenleving hebben. Ontstaan omdat één iemand het verschil wilde maken. Of omdat één organisatie net dát stukje op wilde pakken. Als gemeente Barendrecht en KijkopWelzijn zijn we hier bijzonder blij mee en willen we dit stimuleren. Om die reden introduceren we in 2019: Barendrechts Beste!

 • Opening fietsreparatiepunt ‘Het Zijspoor’ bij NS-station

  Woensdagmiddag 8 mei opent burgemeester Jan van Belzen het fietsreparatiepunt bij het NS-station. Reist u met de trein en is uw fiets toe aan een reparatie of onderhoudsbeurt? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur terecht bij Het Zijspoor in de beheerdersruimte van de bewaakte stalling (hoek Stationsweg/Gebroken Meeldijk). Uw fiets staat na reparatie klaar in de bewaakte fietsenstalling (eerste 24 uur gratis).

 • Onderzoek speelplekken Riederhoek

  De speelplekken in de wijk Riederhoek worden opnieuw ingericht. We starten met twee speelplekken. Via een online vragenlijst kunt u meedenken over de nieuwe inrichting

 • Indrukwekkende woorden Anaïs (12) tijdens Dodenherdenking

  "Volgend jaar ga ik naar de middelbare school en mijn ouders hebben me al gezegd niet te veel te laten merken dat ik Joods ben. Het maakt me allemaal wel heel verdrietig en snap ook niet waarom dit allemaal zo gaat." Het zijn slechts twee regels uit de zeer indrukwekkende speech van de 12-jarige Anaïs Swirc, kinderburgemeester van Barendrecht, tijdens de herdenkingsdienst op 4 mei 2019 in Barendrecht.

 • Uitslag onderzoek speelplek Vossenburg

  Binnenkort gaan wij de speelplek aan de Vossenburg tegenover huisnummer 55 opnieuw inrichten. De schommel / wip wordt verwijderd en er komt een nieuw speeltoestel voor in de plaats. Via een online vragenlijst kon u meedenken over de nieuwe inrichting van de speelplek.

 • Openingstijden en afvalinzameling rond de feestdagen

  Wilt u langskomen op het gemeentehuis, iets inleveren bij het afvalaanbied of een afspraak maken met één van de medewerkers van de gemeente? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen.