• Hou 't gezellig: stook bewust

  Heeft u plannen om de open haard of houtkachel te laten branden? Doe er dan in ieder geval alles aan om de gezondheidsrisico’s en milieuschade tot een minimum te beperken. En voorkom rookoverlast voor uw omgeving. Maak gebruik van onderstaande tips.

 • Sportgala zoekt sporthelden

  Op vrijdag 6 maart 2020 vindt de 43ste editie van het Sportgala plaats bij Hockeyclub Barendrecht. Ieder jaar worden er tijdens dit gala sporters en sporttrainer in het zonnetje gezet. Ook dit jaar belooft het weer een sportief feest te worden. Het evenement wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het wordt een evenement door sportverenigingen voor sporters. De organisatie is in handen van het sportcafé in samenwerking met de buurtsportcoach en de gemeente. De presentatie is in handen van Leon van der Wilk en Jos Vis. Maar zonder genomineerden is er geen Sportgala. Draag daarom nu uw kandidaten voor!

 • 10 december: vergadering gecombineerde commissie Samenleving/Ruimte

  De gecombineerde commissie Samenleving/Ruimte vergadert op dinsdag 10 december vanaf 20.00 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. U kunt op elk moment in- en uitlopen.

 • Aanmelden Jeugdhuldigingen 2020

  In het seizoen 2018/2019 zijn er weer prachtige sportieve prestaties geleverd. Dat verdient speciale aandacht! Op vrijdag 31 januari 2020 huldigt de Gemeente Barendrecht daarom alle jeugdsporthelden van Barendrecht. U kunt sporters tot en met 11 januari 2020 aanmelden.

 • Bezorgingsproblemen De Schakel

  Wij hebben signalen ontvangen dat er bezorgingsproblemen zijn met De Schakel. We zijn hierover in gesprek met de uitgever van de krant (BAR Uitgeverij). Het blijkt dat zij vervroegd van bezorgdienst hebben moeten wisselen. We hebben benadrukt dat wij het van groot belang vinden dat De Schakel, en daarmee de gemeentelijke pagina’s Blik op Barendrecht, in heel Barendrecht bezorgd wordt. De BAR Uitgeverij heeft aangegeven hard te werken aan verbetering. Zij hebben toegezegd dat de problemen per 1 december opgelost zijn.

 • Begroting 2020 met financiële dekking vastgesteld

  De gemeenteraad heeft dinsdag 12 november de begroting 2020 vastgesteld: het huishoudboekje met de plannen voor volgend jaar. De gemeente moet zo’n 2% bezuinigen. De raad heeft daarom ook gesproken over het ‘dekkingsplan’, met daarin de keuzes waarop wordt bezuinigd.

 • Kinderburgemeester Maas van der Graaf officieel benoemd

  Maas had al wat dingen ondernomen als kinderburgemeester, maar dinsdag 12 november is hij ook officieel geïnstalleerd. Tijdens de gemeenteraadsvergadering nam hij de ambtsketen over van Anaïs Swirc. Precies op tijd, want zaterdag komt Sinterklaas aan in Barendrecht en die wil Maas heel graag ontmoeten.

 • Barendrecht krijgt gratis glasvezelnetwerk

  Het bedrijf L2Fiber gaat in Barendrecht gratis een glasvezelnetwerk aanleggen. Daarmee kunnen inwoners en bedrijven in heel Barendrecht gebruik gaan maken van supersnel internet en allerlei andere diensten. De aanleg van het netwerk start in de week van 11 november in Carnisselande, in de wijk Meerwede. Voor de aanleg van het glasvezel zijn graafwerkzaamheden nodig. De aansluiting bij de gebruikers is gratis.

 • Pilot Afval loont stopt

  De pilot Afval loont stopt, in goed overleg tussen Afval loont en de gemeente Barendrecht. Met elkaar is gekeken naar mogelijkheden om Afval loont naast het nieuwe afvalbeleidsplan te laten bestaan, maar de gezamenlijke conclusie is dat dit geen optie is. Het laatste filiaal van Afval Loont sluit op 14 december.

 • Vervuild slootwater in deel van Barendrecht

  In een gedeelte van Barendrecht zijn de sloten vervuild met rioolwater. Het gaat om een gebied tussen de Dierensteinweg - 1e Barendrechtseweg - de Binnenlandse Baan – het spoor. Wij werken nauw samen met het waterschap om de vervuiling op te lossen.