• Informatie coronavirus

  Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen is enige tijd geleden het coronavirus uitgebroken in Wuhan, China. Ook in Nederland is het virus inmiddels geconstateerd. Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

 • 4 maart: Barendrechtse vrouwendag

  Wat betekent de kracht van de (Barendrechtse) vrouw voor de samenleving? Kom woensdag 4 maart van 19.00 tot 21.30 uur naar het gemeentehuis (Binnenhof 1) voor een inspirerende avond over ‘De Kracht van de Barendrechtse vrouw’, in het teken van Internationale Vrouwendag. Een initiatief van wethouder Reshma Roopram.

 • Subsidie van €90 per koopwoning voor energiebesparende maatregelen

  Inwoners met een koopwoning in de gemeente Barendrecht kunnen tot eind 2020 profiteren van een subsidie van €90,- om op een simpele en snelle manier een start te maken met het verduurzamen van hun woning. De webshop van de WoonWijzerWinkel waar de subsidie verzilverd kan worden voor producten en/of advies is inmiddels online. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eind december 2019 de ingediende aanvraag van de gemeente Barendrecht van €1.143.540 voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd.

 • Controle hondenbezit: is uw hond al aangemeld?

  Voor onze gemeente verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar vindt de controle van februari tot mei plaats. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  SVHW verzorgt de heffing en invordering van de belastingen voor de gemeente Albrandswaard. Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

 • Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend

  Wethouder Tanja de Jonge ondertekende woensdag 19 februari het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Duurzaam inkopen zal daarmee een nog grotere rol spelen bij de inkoop van producten, diensten en werken door de gemeente Barendrecht.

 • 14 maart: Slim Verbouwen Beurs

  Wilt u uw woning of bedrijfspand comfortabeler en energiezuiniger maken? Kom dan op zaterdag 14 maart tussen 10.30 - 15.30 uur naar de Slim Verbouwen Beurs in Hotel van der Valk in Ridderkerk. Het wordt een dag vol slimme en duurzame ideeën, voor inwoners en ondernemers. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om het comfort en de duurzaamheid van uw huis of bedrijfspand te verbeteren? Diverse lokale ondernemers helpen u graag de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  Nederland wordt al heel wat jaren geplaagd door de eikenprocessierups. De brandhaartjes van deze rups zijn gevreesd. Wie ze per ongeluk aanraakt, kan last van jeuk, huiduitslag en geïrriteerde ogen of luchtwegen krijgen. Daar zit niemand op te wachten! De gemeente deed en doet er alles aan om deze overlast te voorkomen. Dit jaar gaan we ook de hulp inroepen van de ultieme rupsenvanger: de koolmees.

 • Woonurgentie aanvragen bij de gemeente

  Als u dringend andere woonruimte nodig heeft, bijvoorbeeld als u op korte termijn geen uitzicht heeft op andere (on)zelfstandige woonruimte, kunt u woonurgentie aanvragen. U krijgt dan voorrang bij het zoeken naar een woning. Dit gebeurt alleen in uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld om te voorkomen dat minderjarige kinderen dakloos worden.

 • Waarschuwing voor fishing mail SVHW

  Er is een frauduleuze e-mail in omloop voor de Aanslag waterschapsbelasting en rioolheffing 2019. Deze e-mail lijkt van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) afkomstig, maar dit is zeker niet het geval.