RSS feed
 • Kleine weekmarkt terug in Centrum en Carnisselande

  Vanaf vrijdag 3 april staan weer een aantal marktktramen op het Binnenhof en vanaf woensdag 8 april op het Havenhoofd.

 • Informatie coronavirus

  Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 0800-1351.

  We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die per maandag 23 maart gelden op de website van de Rijksoverheid.

 • Noodverordening COVID-19 VRR 30 maart 2020

  Op 30 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 30 maart 2020 afgekondigd.

 • Landelijke collectes opgeschort

  In verband met de richtlijnen met betrekking tot het coronavirus hebben de landelijk collecterende Erkende Goede Doelen hun collectes opgeschort tot en met 16 mei.

 • Hulp voor inwoners

 • Videoboodschap burgemeester Van Belzen

  Burgemeester Jan van Belzen spreekt de inwoners van Barendrecht toe over het coronavirus en de gevolgen die ons allen raken."Houd u aan de regels en let op elkaar."

 • Afvalaanbiedstation vanaf maandag 30 maart op afspraak weer open

  De afvalaanbiedstations in Barendrecht en Albrandswaard gaan weer open. Vanaf maandag 30 maart kunnen de inwoners op afspraak hun afval weer komen brengen. Hiervoor is een speciaal telefoonnummer geopend. De inwoners krijgen dan te horen wanneer en op welk tijdstip ze terecht kunnen op het afvalaanbiedstation. Wie zonder afspraak komt wordt niet toegelaten.

 • Enquête: Scenario’s voor ‘t Vlak

  De gemeenteraad wil graag weten hoe ’t Vlak in het centrum van Barendrecht opnieuw ingericht kan worden. Afgelopen tijd hebben wij gewerkt aan verschillende toekomstscenario’s voor ’t Vlak en omgeving. Laat ons weten wat u van deze vier scenario’s vindt en vul de enquête in.

 • Coronahulp in Barendrecht

  Nu alle scholen en horecagelegenheden gesloten zijn, maken veel mensen zich zorgen over hoe nu verder. Stichting KijkopWelzijn, Stichting Present en de gemeente Barendrecht zetten zich samen in om zoveel mogelijk Barendrechters verder te helpen. Dit zodat niemand vereenzaamd, geen boodschappen heeft of met vragen blijft zitten.

 • Brief burgemeester over coronavirus

  Beste bewoners van Barendrecht,

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft door alle maatregelen die genomen zijn een ingrijpende invloed op het openbare leven. De huidige situatie vraagt veel van de samenleving, zowel landelijk, regionaal als bij ons in Barendrecht. We hebben elkaar nodig om de uitbraak van dit virus te verslaan. Alleen samen kunnen we zorgen voor een omslag. Houd oog voor elkaar en let op de kwetsbaren onder ons, is mijn boodschap aan u allen.