• Geen avondopenstelling gemeentehuis

  Vanwege de avondklok is er tot en met 9 februari geen avondopenstelling van het gemeentehuis.
 • 2 februari vergadering commissie Ruimte

  Dinsdag 2 februari vanaf 20.00 uur vergadert de commissies Ruimte. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, is de vergadering digitaal. De vergadering wordt live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem. Er kan digitaal worden ingesproken.
 • Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

  Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een nieuwe regeling getroffen waardoor rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, tot 1 maart 2021 geldig blijven.
 • Informatie coronavirus

  Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 0800-1351.
  We volgen de richtlijn van de Rijksoverheid. Deze richtlijn stelt de Rijksoverheid op na advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid.
 • Burgemeester Van Belzen vanaf 1 oktober met pensioen

  Burgemeester Van Belzen wordt in augustus 67 jaar. Hij gaat daarom op 1 oktober met pensioen. Daarmee komt een einde aan een tijdperk. Van Belzen begon in 2005 en is, 16 jaar later, de langstzittende burgemeester van de regio.
 • 26 januari raadsvergadering

  Dinsdag 26 januari vanaf 19.00 uur vergadert de gemeenteraad. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, is de vergadering digitaal. De vergadering wordt live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.
 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties gegevens van inwoners, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Ziet u een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.
 • Advieslijn Woonoverlast Barendrecht (AWB) en Buurtbemiddeling Barendrecht (BB) worden één

  In 2021 bestaat Buurtbemiddeling Barendrecht 10 jaar. In de loop der tijd is daar de AWB bijgekomen. De AWB is dé telefonische hulplijn voor vragen en advies over woonoverlast en een afgeleide van de Nationale Hulplijn Woonoverlast. De AWB ondersteunt het proces van buurtbemiddeling.
 • Sneller naar een passende baan met HalloWerk

  De gemeente heeft na een pilot de samenwerking met HalloWerk verlengd. Via dat platform kunnen werkgevers en inwoners die vanuit een uitkering werk zoeken elkaar gemakkelijk vinden.
 • Barendrecht vraagt met brandbrief aandacht voor ‘vergeten’ ondernemers

  Wethouder Arnoud Proos (economie) wil, samen met wethouders van regiogemeenten, een brandbrief naar het kabinet sturen om het leed van ‘vergeten ondernemers’ onder de aandacht te brengen.
RSS feed