• Storing webformulieren

  Vanwege een storing werken helaas een aantal webformulieren niet goed. We proberen de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Excuses voor het ongemak.

 • 30 mei commissie Algemene Zaken en Financiën en 31 mei raadsvergadering

  Maandag 30 mei vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Algemene Zaken en Financiën (voorheen commissie Planning en Control). Dinsdag 31 mei vanaf 20.00 uur is er een raadsvergadering. Belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderingen worden live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.

 • Rem op bomenkap Jan Gerritsepolder

  Er moet een rem komen op grootschalige bomenkap in het buitengebied, zoals de Jan Gerritsepolder. Het college van B&W gaat hierover in gesprek met het Natuur en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ), die de Jan Gerritsepolder beheert.

 • Ruimen algemene graven begraafplaats Den Ouden Dijck

  De gemeente gaat in de tweede helft van 2022 algemene graven op begraafplaats Den Ouden Dijck ruimen. De termijn voor deze graven is verstreken.

 • Burgemeester sluit met spoed pand in Barendrecht

  Donderdag 12 mei heeft burgemeester Veldhuijzen met spoed een bedrijfspand aan de Zuideinde gesloten. De gemeente Barendrecht organiseerde in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond, brandweer, Nederlandse Arbeidsinspectie, Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team en de politie een onaangekondigde integrale controle. Tijdens deze controle is een safehouse aangetroffen met handelshoeveelheden harddrugs en enkele honderdduizenden euro’s aan contanten.

 • Aanvragen energietoeslag

  Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag van €800,- aanvragen. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

 • Margo Stolk (EVB) en Miranda de Hoop beëdigd tot wethouder

  Margo Stolk van de fractie Echt voor Barendrecht (EVB) en Miranda de Hoop, die door de gemeenteraad extern is geworven, zijn tijdens de extra gemeenteraadsvergadering van 12 mei beëdigd als wethouders van het college 2022-2026 in Barendrecht. Ze maken daarmee het college compleet. Dat bestaat verder nog uit de wethouders Dirk Vermaat en Lennart van der Linden van de EVB en burgemeester Govert Veldhuijzen.

 • ‘Door te sporten even aan niets anders denken’

  Hockeyclub Barendrecht en de bewoners van de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg zijn sinds enkele maanden buren. De band is goed, vertelt Marianne Beenen, verenigingsmanager van HC Barendrecht. “De bewoners kunnen elke vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur sporten op ons terrein. Van jong tot oud: iedereen kan meedoen.”

 • Het OpruimGezelschap helpt ouderen met opruimen

  Vrijwilligers helpen ouderen in Barendrecht met het sorteren en opruimen van spullen in huis.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  We zijn gestart met het bestrijden van de eikenprocessierups. Dit zijn larven van een nachtvlinder die hun eitjes leggen in de toppen van vooral eikenbomen.

RSS feed