• Definitieve uitslag Provinciale Statenverkiezingen

  De definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in Barendrecht is bekend. Het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten lag dit keer op 56,83%. De meeste stemmen gingen naar Forum voor Democratie.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten en waterschap

  De voorlopige uitslag van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Barendrecht is bekend. Het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten lag dit keer op 56,83%. De meeste stemmen gingen naar Forum voor Democratie. Het opkomstpercentage voor het waterschap lag op 53,85%. De meeste stemmen gingen naar Waterschapspartij Hollandse Delta. De definitieve uitslag wordt vrijdag 22 maart 2019 bekendgemaakt.

 • Tussentijdse opkomstpercentages verkiezingen

  U kunt vandaag naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten en het waterschap. Hier vindt u de opkomstpercentages van 10.00, 13.00 en 19.00 uur van de stembureaus in Barendrecht.

 • Lente-actie: stuur je groene tuinplan in en win!

  20 maart is de officiële start van de lente! Jeuken jouw handen al om met je tuin aan de slag te gaan? En wil jij een vliegende start maken met een persoonlijke tuinadvies aan huis en een waardebon t.w.v. €25,- van Het Kwekerijtje uit Barendrecht? Doe dan mee met deze lente-actie!

 • Energieke Regio spreekuur

  De Energieke Regio helpt organisaties met deskundig advies. Zij kunnen een energiescan uitvoeren en de financieringsmogelijkheden inclusief subsidie snel bepalen. Elke eerste maandag van de maand is er het spreekuur ‘ondernemersloket’ in de gemeentelijke kantoren bij het afvalaanbiedstation aan de Londen 15.

 • Evenementenkalender op www.barendrechtbruist.nl

  Wilt u  op de hoogte zijn van wat er te doen is in Barendrecht? Op www.barendrechtbruist.nl vindt u alle informatie bij elkaar. Evenementen op het gebied van  sport, muziek & theater, cursussen, film en natuur samen in één overzichtelijke kalender. U kunt hier ook kijken of de datum die u voor uw evenement in gedachten heeft, nog vrij is.

 • Meer ruimte voor parkeren en groen aan Onderlangs

  Sloopbedrijf A. van Liempd start eind maart met de sloop van warenhuis Wesdijk aan het Onderlangs. De sloop duurt in totaal ongeveer vier weken. We gaan het terrein dat vrijkomt inrichten als parkeerterrein. Extra parkeerplekken is iets waar in het centrum behoefte aan is. Ook wordt laden en lossen voor de winkels aan het Onderlangs makkelijker.

 • Onderzoek speelveld Vrijheids-akker

  Binnenkort gaan wij één van de drie centrale speelvelden in de wijk Vrijheids-akker opnieuw inrichten. Dit veld wordt ingericht met speeltoestellen voor kinderen van 6 jaar en ouder. Via een online vragenlijst kunt u meedenken over de locatie en de nieuwe inrichting van de speelplek.

 • Uitslag onderzoek speelplek Donge

  De speelplek aan de Donge wordt opnieuw ingericht. De schommel wordt verwijderd en er komen nieuwe speeltoestellen voor in de plaats. Via een online vragenlijst kon u meedenken over de nieuwe inrichting van de plek.

 • Tijdelijk zanddepot op locatie 'Stationstuin'

  Vanaf vrijdag 15 maart tot uiterlijk woensdag 15 mei 2019 wordt er onderhoud gepleegd aan het talud (de helling) bij de spooroverkapping. ProRail heeft voor het uitvoeren van die werkzaamheden een onderaannemer aangesteld: Anton Rail & Infra. Voor de werkzaamheden heeft de aannemer ongeveer 640m3 schoon zand nodig. Zij gaan een deel van de grond van het project Stationstuin gebruiken als tijdelijke opslag voor het zand.