• Subsidie voor een klimaatbestendige tuin

  Uw tuin of dak klimaatbestendig maken? Vraag een subsidie aan bij het waterschap! Door klimaatverandering kan het soms harder regenen, maar het kan ook droger en warmer zijn. Met een groene tuin of groen dak bent u hier beter op voorbereid.

 • Denk mee over het openbaar vervoer

  Wilt u meedenken over het openbaar vervoer in Barendrecht? Dat kan woensdag 22 januari tijdens een inloopbijeenkomst. Jaarlijks stelt RET de vervoerplannen voor de bussen en trams voor het komende jaar op. De gemeente kan hiervoor input aanleveren en maakt daarbij graag gebruik van uw kennis en ervaringen.

 • Ondergrondse afvalcontainers blijven voorlopig open

  De start van het nieuwe afvalsysteem was helaas verre van vlekkeloos. Om deze reden heeft NV BAR Afvalbeheer alle ondergrondse containers open gezet. U kunt deze bedienen zonder pasje. Dit blijft zo totdat met de leverancier een oplossing voor de problemen is gevonden. Het is nog niet bekend wanneer dit het geval is. Zodra alle containers goed werken en dit is getest, wordt het systeem alsnog wijk voor wijk ingevoerd.

 • 21 januari gezamenlijke commissievergadering

  Op dinsdag 21 januari is er vanaf 20.00 uur een gezamenlijke commissievergadering in de Raadszaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. U kunt op elk moment in- en uitlopen.

 • Wat merkt u van de klimaatverandering?

  Het klimaat verandert. Hevige regenbuien, langere periodes van droogte en hitte. Het zal u niet ontgaan zijn. We ondervinden steeds vaker overlast van het veranderende klimaat. Denk aan slecht kunnen slapen vanwege de warmte, wateroverlast op straat of in huis of bodemverzakking door droogte. Door met de inrichting van tuinen en de openbare ruimte rekening te houden met de klimaatverandering kunnen we schade en hinder zoveel mogelijk voorkomen. Een leefomgeving met veel schaduw en groen voorkomt bijvoorbeeld dat het zomers ongezond warm wordt. We willen graag van u weten wat u merkt van de klimaatverandering en waar u in uw wijk eventueel hinder ondervindt. Dat kunt u doen door de enquête in te vullen en/of naar een bijeenkomst over klimaatverandering te komen.

 • Storing openen ondergrondse containers

  Alle GFT-cocons en het grootste gedeelte van de ondergrondse PMD en restafval containers zijn inmiddels te openen met de afvalpas. Alleen in de wijk Buitenoord gaan de ondergrondse PMD en restafval containers nog niet open. In de wijk Vrijheidsakker helaas deels nog niet. De leverancier heeft vanochtend vroeg meerdere ploegen aan het werk gezet om ervoor te zorgen dat ook deze containers vandaag nog met de pas geopend kunnen worden.  Houd www.bar-afvalbeheer.nl of de Facebookpagina van @NVBARafvalbeheer in de gaten voor updates!

 • Hoeveel betaalt u in 2020 aan de gemeente?

  Op 17 december stelde de gemeenteraad van Barendrecht de tarieven van de heffingen en belastingen voor 2020 vast.

 • Enquête: Denk mee over ‘t Vlak

  De gemeenteraad wil graag weten hoe ’t Vlak in het centrum van Barendrecht opnieuw ingericht kan worden. Daarom onderzochten we welke ideeën inwoners, ondernemers en bezoekers hebben voor ‘t Vlak. De enquête is door ruim 800 mensen van alle leeftijden ingevuld. Bedankt hiervoor!

 • Advies- en Meldpunt Verward Gedrag voor niet-acute psychische zorg

  Familie of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand niet goed gaat. Mogelijk is psychische hulp nodig. Is sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk verplichte psychische zorg ingezet worden. Dreigt er geen acuut gevaar, maar maakt u zich wel ernstige zorgen? Dan kunt u vanaf 1 januari een melding doen bij de gemeente door het invullen van een contactformulier op de website. Of contact opnemen via 14 0180 en vragen naar een medewerker van het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag.

 • Opnieuw plaatsen openbare afvalbakken om zwerfafval te verminderen

  Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Daarom nemen we een aantal maatregelen, waaronder het opnieuw plaatsen van openbare afvalbakken.