• Maandag 21 juni vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Planning en Control en dinsdag 22 juni vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving. De vergaderingen zijn fysiek. Vanwege de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, kan er geen publiek bij aanwezig zijn. De vergaderingen worden live uitgezonden via het raadsinformatiesysteem.
  • We lanceren deze week een nieuw gedeelte op barendrecht.nl: www.barendrecht.nl/jong. Hier vindt u vanaf nu alles terug over jeugdparticipatie: hoe kinderen in onze gemeente kunnen meedenken, meedoen en meebeslissen. Neem nu een kijkje!
  • Gemeente Barendrecht en inwoners hebben samen gekozen voor het Breslaupad als locatie voor een nieuwe jongerenontmoetingsplek (JOP).
  • Vanuit verschillende gemeenten in onze regio komen meldingen van verdachte telefoontjes van oplichters die zich voordoen als de Belastingdienst. Ook komen signalen binnen over vreemde e-mails, sms-berichten en appjes. Let dus goed op als u zo'n telefoontje ontvangt en geef niet zomaar uw gegevens!
  • Sophyn Greens en Loods 38 ontvingen vandaag beiden een cheque voor hun innovatieve startup plan. Namens de Innovation Board kregen zij deze uit handen van wethouder Proos.
  • Om de Barendrechtse samenleving een flinke steun in de rug te geven, werkt het college aan een Stimuleringsfonds herstel coronacrisis. Hiermee wil het college alle Barendrechters helpen de draad weer op te pakken. Het fonds ondersteunt lokale initiatieven die het herstel mogelijk maken. Het is aanvullend op de middelen die door de Rijksoverheid ter beschikking zijn gesteld.
  • Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkeling van de locatie Dierensteinweg/Lorentzweg. Hiervoor is een bedrag van € 90.000 beschikbaar.
  • Technische talenten en zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen, mits goed opgeleid en begeleid, een belangrijk aandeel vervullen in het opvangen van het toekomstige tekort aan technische vakkrachten. Om hier werk van te maken hebben Werkgevers Servicepunt BAR-organisatie en de DM-groep de handen ineen geslagen. Twee deelnemers aan het nieuwe begeleidingstraject ontvingen vandaag hun diploma uit handen van wethouder Nico Bults.
  • Let op! Tot nader bericht is er een negatief zwemadvies voor het Barendbos. In het water zitten namelijk larven van poelslakken die, met name bij kinderen, zwemmersjeuk (huiduitslag) kunnen veroorzaken.
  • Met de gratis service ‘Over uw buurt’ kunt u zien of er een vergunning in uw buurt is aangevraagd of verleend. Ontvang rechtstreeks een melding in uw mailbox of bekijk het op de kaart in de app.
RSS feed