Familie of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand niet goed gaat. Mogelijk is psychische hulp nodig. Is sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk verplichte psychische zorg ingezet worden.
Dreigt er geen acuut gevaar, maar maakt u zich wel ernstige zorgen? Laat het ons dan weten. U kunt altijd online een melding aan ons doorgeven. Of contact opnemen via 14 0180 en vragen naar een medewerker van het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag.

Doe een melding verward gedrag

De medewerkers van het meldpunt werken samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing. Na uw melding onderzoeken wij of en welke hulp nodig is. Dit gebeurt met een zogenaamd verkennend onderzoek.

Alleen naaste familie ontvangt de uitkomst van het onderzoek

Bent u een naast familielid of nauw verbonden met betrokkene? Dan informeren wij u binnen 14 dagen over de uitkomst van het onderzoek. Bent u het niet eens met de uitkomst? Dan hebt u het wettelijk recht om te eisen dat de officier van justitie de zaak toch onderzoekt. Als u geen naast familielid bent van of niet nauw verbonden bent met de betrokkene, dan kunnen wij u niet over de uitkomst informeren.

Samenwerking voor passende zorg en ondersteuning

In onze gemeente werken diverse partijen (welzijnsorganisatie, maatschappelijk werk, woningcorporatie, zorgorganisaties etc.) samen om mensen met een psychische kwetsbaarheid passende zorg en ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan begeleiding bij het wonen, hulp bij financiƫn of het aanpakken van een verslaving.