Zaterdag 14 september hebben 3 kandidaat-kinderburgemeesters zich gepresenteerd aan een jury van de gemeente Barendrecht. De jury met onder meer burgemeester Jan van Belzen en huidig kinderburgemeester Anaïs Swirc heeft na beraad gekozen voor Maas van der Graaf. Hij wordt de tweede kinderburgemeester van Barendrecht.

Ambassadeur

Maas is ambassadeur kinderzaken, hij  gaat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente in gesprek over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook gaat Maas het komend schooljaar met burgemeester Jan van Belzen mee naar evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas. Hij zal daar soms ook een korte toespraak houden.

Kinderburgemeester van Barendrecht

Om de afstand tussen gemeente en kinderen te verkleinen, wordt door de gemeente Barendrecht veel gedaan aan kinderparticipatie. Stichting Open Limonade helpt de gemeente Barendrecht hierbij. Een van de activiteiten die de gemeente organiseert is ‘Op de thee bij de burgemeester’. Bijna 200 kinderen (10-jarigen) drinken jaarlijks thee met de burgemeester, en geven daarbij input over wat er leeft bij kinderen. Daar is de wens voor een kinderburgemeester uitgesproken.