Barendrecht is vannacht rond 2.30 uur opgeschrikt door een windhoos die flink wat ravage heeft veroorzaakt. Ook zijn er vier gewonden gevallen, van wie er een naar het ziekenhuis is overgebracht.  Locoburgemeester Nico Bults heeft het ergst getroffen gebied, de wijken Ter Leede, Buitenoord en Oranjewijk, bezocht om de schade met eigen ogen te zien en de getroffen bewoners een hart onder de riem te steken. Hij noemt de situatie overweldigend. “De ruiten zijn eruit geblazen, de dakpannen zijn de lucht in gegaan. Dat is best indrukwekkend en natuurlijk ook beangstigend voor de bewoners," aldus Bults.

“Wij als bestuur van Barendrecht leven enorm mee met de bewoners en ik wilde me daarom graag persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie.” De locoburgemeester bezocht onder andere de straten Lisleede, Kolkleede en Molenleede waar de windhoos flink huis heeft gehouden. De schade bestaat onder meer uit afgewaaide takken en dakpannen, omgewaaide schuttingen en gebroken ruiten. “Ik spreek mijn dank uit richting de hulpdiensten die meteen in actie zijn gekomen,” aldus Nico Bult. “Uiteraard gaan onze gedachten uit naar mensen die gewond zijn geraakt en naar alle bewoners die schade hebben opgelopen.”

Opruimen

De gemeente gaat meteen aan de slag om het openbare (buiten)gebied op te ruimen. Bults: “We doen ons best de ontstane schade in de openbare (buiten)ruimte zo snel als mogelijk te verhelpen.” Inwoners kunnen natuurlijk altijd melding doen van zulke schade."

Afhandeling schade

Bij de afhandeling van de schade aan de woningen heeft de gemeente Barendrecht geen rol. Hiervoor kunnen bewoners contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. Uiteraard is de gemeente wel bereikbaar voor vragen: telefonisch: 14 0180 of via het contactformulier.