Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Grijp dan nu je kans en wie weet ben jij volgend jaar de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht. Deze speciale baan heb je voor 1 (school)jaar. Alle kinderen die in het schooljaar 2022/2023 in groep 8 zitten mogen solliciteren.

Waar moet je aan voldoen als kinderburgemeester?

De belangrijkste twee voorwaarden voor het kinderburgemeesterschap is dat je in het schooljaar 2022 - 2023 in groep 8 van een basisschool moet zitten en dat je in Barendrecht woont. Verder vind je het leuk om in de belangstelling te staan, kun je goed en vlot spreken, kom je graag op voor de belangen van kinderen en ben je tijdens het schooljaar 2022 - 2023 beschikbaar voor allerlei activiteiten.

Hoe meld je je aan?

Stuur een e-mail en/of filmpje waarin je vertelt waarom jij kinderburgemeester wilt worden. Geef hierin aan wat jij aan zou pakken als kinderburgemeester. Wat is jouw belofte aan de kinderen van Barendrecht? Verder is het belangrijk het inschrijf- en toestemmingsformulier in te vullen.

Praktische informatie

  • Aanmelden kan tot 5 september via kinderburgemeester@barendrecht.nl.
  • De jury kiest uit alle aanmeldingen 3 kandidaten.
  • Deze 3 kandidaten presenteren zich in september aan de jury.
  • De kinderburgemeester wordt op 18 oktober officieel benoemd door de gemeenteraad.

Kinderburgemeester Demi Kroonen 2021/2022

Demi Kroonen is de huidige kinderburgemeester van Barendrecht. Op 26 oktober 2021 is zij geïnstalleerd in de gemeenteraad en nam ze het stokje over van de vorige kinderburgemeester, Iglaas Adnaan.

Contact

E-mail: kinderburgemeester@barendrecht.nl

Speerpunten

Demi's speerpunten voor het schooljaar 2021/2022:

  • Veilig opgroeien in Barendrecht
  • Sport en beweging┬á