Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet.

Maatregelen

Kijk voor een actueel overzicht van financiële regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dilek San, telefoon 06 21 53 04 07 of e-mail d.san@bar-organisatie.nl. Of met bedrijfscontactfunctionaris Raoul Verhagen, telefoon (0180) 451 613, mobiel 06 29 41 67 38 of e-mail r.verhagen@bar-organisatie.nl.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Heeft u werknemers en verwacht u een omzetverlies van minimaal 20%? Dan kunt u via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) voor een periode van 3 maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De regeling wordt 3 keer 3 maanden verlengd. U kunt een groot deel van de loonkosten terugkrijgen afhankelijk van het omzetverlies. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. U kunt uw aanvraag voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) indienen via de website van het Ondernemersplein.

Verruiming BMKB-regeling voor ondernemers

De regeling maakt onderdeel uit van een eerder aangekondigd pakket aan maatregelen van het kabinet om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen.

Kijk voor meer informatie en verlengingen van financiële regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Diverse organisaties

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een ‘wegwijzer’, met antwoorden op vragen over het voorbereiden op bedrijfsrisico’s, het omgaan met gezondheidsrisico’s voor werknemers.
De Kamer van Koophandel heeft een loket geopend voor ondernemers. U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld voorraden, personeel en financiële impact. Dit loket is ook telefonisch bereikbaar via 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Bij dit telefonische loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

Business.gov

For non Dutch speaking entrepreneurs the information can be found at the website of Business.gov.

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengt in kaart wat de gevolgen zijn voor zaken doen met andere landen. Kijk voor een overzicht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Of bekijk de informatie over handelsmissies.

Buitenlandse zaken

Voor een overzicht van alle reisadviezen kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

UWV

Op de website van het UWV staat een overzicht met veelgestelde vragen voor werkgevers.