Vanaf 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt als gevolg van het loslaten van de 1,5 meter afstand heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Zoals bij de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Bekijk het overzicht van deze maatregelen. En de coronaregels voor evenementen.

Basisregels blijven nodig

  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Geef elkaar de ruimte
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Werk thuis als het kan. Werk op kantoor als het nodig is.

Regels voor uitgaan

  • Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht in de horeca, bioscoop, theater en bij evenementen
  • Horeca is dicht van 0.00 tot 6.00 uur

Regels voor sporten

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Kijk voor meer informatie over sporten en corona op:

Onderwijs en kinderopvang

Kijk voor meer informatie over maatregelen in het onderwijs en kinderopvang op de website van de Rijksoverheid.

Testen

Iedereen kan zich laten testen op het coronavirus. Testen is gratis. Kijk voor een overzicht van testlocaties in de regio op de website van GGD Rotterdam Rijnmond. Maak online een afspraak. Of bel 0800-1202 (elke dag bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Vaccineren

Als u aan de beurt bent voor een coronavaccinatie, krijgt u een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. Op prikken zonder afspraak vindt u alle GGD-vaccinatielocaties waar u zonder afspraak u kunt laten vaccineren tegen corona.

Kijk voor meer informatie over vaccineren op:

Veelgestelde vragen over het coronavirus in Barendrecht

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Barendrecht.

Meer informatie