Bibliotheek Aanzet

De bibliotheek is aangemerkt als essentiële voorziening en is daarom tijdens de lockdown open. Iedereen kan in de bibliotheek terecht voor vragen over corona, om te studeren of te werken en uiteraard om te lezen en te lenen. Vanwege de coronamaatregelen zijn er nu echter geen groepsactiviteiten in de bibliotheek. Houd je tijdens je bezoek aan de veiligheidsregels.

Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op de website van de Bibliotheek AanZet.

KijkopWelzijn: voor hulpvragen zoals boodschappen halen of gewoon een praatje

KijkopWelzijn en Stichting Present zetten zich samen in om zoveel mogelijk Barendrechters te helpen, zodat niemand vereenzaamt, geen boodschappen heeft of met vragen blijft zitten.

Vragen of een praatje maken?

Bent u bezorgd over de huidige situatie? Heeft u hulp nodig met bepaalde zaken? Of heeft u behoefte aan een simpel praatje omdat er tegenwoordig minder mensen langskomen? Bel dan naar KijkopWelzijn via telefoonnummer (0180) 691 800, van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een van de medewerkers belt u zo spoedig mogelijk terug. Kijk voor meer informatie op de website van KijkopWelzijn.

Vraagwijzer

Heeft u vragen over zorg, wonen, welzijn, inkomen of een ander onderwerp? Neem dan contact met Vraagwijzer.

  • Via telefoonnummer (0180) 691 804. Vraagwijzer is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar.
  • Stuur een e-mail naar vraagwijzer@kijkopwelzijn.nl.
  • Kom naar het inloopspreekuur. U heeft geen afspraak nodig. Op maandag van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur in Buurtkamer Vrijenburg (Vrijenburglaan 61) en op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in Dienstencentrum Windsingel (Windsingel 166).
  • Of maak een afspraak via telefoonnummer (0180) 691 804.

Wijkteams: voor informatie, advies en/of ondersteuning over opvoeden, welzijn, zorg, werk en inkomen

De wijkteams zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0180 (tijdens kantooruren), via het (aan)meldformulier en via e-mail wijkteam@barendrecht.nl.

Jongerenwerk: voor vragen over school, werk en dagbesteding

Jongerenwerk Barendrecht organiseert allerlei activiteiten voor, door en met jongeren van 10 tot 25 jaar op verschillende plekken in Barendrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Jongerenwerk Barendrecht.

Kruidenier Koerier: boodschappendienst voor ouderen

De Kruidenier Koerier is een boodschappendienst van KijkopWelzijn voor inwoners die zelf geen boodschappen meer kunnen doen en hier geen sociaal netwerk voor kunnen inschakelen. De Kruidenier Koerier bestaat uit een groep vrijwilligers die voor u de boodschappen opnemen, halen en bezorgen. U betaalt hiervoor € 3,00 bezorgkosten. U kunt zich aanmelden bij KijkopWelzijn via telefoonnummer (0180) 611 554 of e-mail kruidenierkoerier@kijkopwelzijn.nl.

Kijk voor meer informatie over Kruidenier Koerier op de website van KijkopWelzijn.

Centrum voor Jeugd en Gezin: voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Voor al uw vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barendrecht. U kunt contact opnemen met CJG Rijnmond via 088-2010000 of kijk voor meer informatie op de website van CJG Rijnmond.

 

Hulplijn Rode Kruis: telefonische hulp voor mensen in quarantaine of thuisisolatie

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig tijdens de coronacrisis? Bijvoorbeeld omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn via (070) 4455 888). Dit nummer is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Bureau Sociaal Raadslieden van Vivenz: sociaaljuridische hulpverlening

De sociaal raadslieden van Vivenz wijzen de weg in corona regelingen.

Afspraken kunnen worden gemaakt via de receptie, telefoonnummer 088-1237011. De afspraken zijn alleen mogelijk op maandag van 10.00 tot 13.30 uur.
Vragen kunnen ook per e-mail of telefonisch worden gesteld.

Kijk voor meer informatie op de website van Vivenz.

Veilig Thuis: advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Veilig Thuis is het adviespunt en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Bel 0800 2000 als u hulp nodig heeft of iets vermoedt. U kunt Veilig Thuis 24 uur per dag, zeven dagen in de week bellen. Bel bij direct gevaar altijd 112. Via de website van Veilig Thuis kunt u ook chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis.

Stichting Voedselbank Barendrecht

Stichting Voedselbank Barendrecht wil een bijdrage leveren aan de vermindering van armoede in Barendrecht. Komt u voor een korte of langere tijd financieel niet rond? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een Voedselpakket. Kijk voor de voorwaarden op de website van Voedselbank Barendrecht.

U kunt zichzelf aanmelden door te bellen naar 06-81512138. Wordt er niet opgeno­men, spreekt u dan de voicemail in met uw naam, adres en telefoonnummer. Of stuur een e-mail naar intake@voedsel­bankbarendrecht.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, adres en telefoonnummer. U wordt binnen enkele dagen teruggebeld. Er wordt direct beoordeeld of u voor het voedselpakket in aanmerking komt.

Diaconaal Fonds Barendrecht

Het Diaconaal Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Diaconaal Fonds Barendrecht.

Jongeren Hulp Online

Bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis hulp bieden. Via de chat, telefoon of email. Betrouwbaar en professioneel. Ze staan allemaal voor je klaar met een luisterend oor, deskundig advies en handige tips. Kijk voor meer informatie op de website van Jongeren Hulp Online.

De Luisterlijn

Heeft u behoefte aan een vertrouwelijk gesprek? De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar via 088 0767 000. Kijk op de website van de Luisterlijn hoe u ook contact kunt opnemen via e-mail en chat.

Meldpunt verward gedrag (niet acuut)

Familie of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand niet goed gaat. Mogelijk is psychische hulp nodig. Is sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk verplichte psychische zorg ingezet worden. Dreigt er geen acuut gevaar, maar maakt u zich wel ernstige zorgen? Laat het ons dan weten. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Melding verward gedrag (niet-acuut)'.