Heeft u schulden of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of maakt u de post niet meer open? Het kan iedereen overkomen, u hoeft zich niet te schamen. Wij helpen u graag. Onze schuldhulpverlening is gratis.

De eerste stap zet u door u bij ons te melden:

Vul het meldingsformulier Schuldhulpverlening in

Binnen 3 werkdagen bellen wij u om een afspraak te maken voor een gesprek.

U komt in aanmerking voor schuldhulpverlening als u:

  • 18 jaar of ouder bent
  • woont in onze gemeente

Heeft u vragen? Bel dan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op 14 0180.

Welke hulp kan ik ik verwachten?

Na aanmelding nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. In dat gesprek maken we samen een plan van aanpak. Hierin staat welke hulp u kan verwachten en welke afspraken wij met elkaar maken. Het kan zijn dat u aan 1 of meerdere adviesgesprekken genoeg heeft.

Het kan zijn dat u wat meer hulp nodig heeft dan dat. In dat geval kunnen wij u begeleiden naar een regeling of een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Ook kunnen we dan kijken of we voor u budgetbeheer kunnen inzetten.

Dit zijn een paar voorbeelden. We bieden meer mogelijkheden aan. Dit bespreken we met u tijdens het eerste gesprek.

Wanneer kan ik crisishulp krijgen?

Krijgt u bericht dat uw woning wordt ontruimd of water en/of energie wordt afgesloten? Neem altijd contact op met uw leverancier. Leg uw situatie uit en vraag of u een betalingsregeling kunt krijgen. Kijk ook of er in uw omgeving een familielid of vriend is die kan helpen door de schuld (of een deel ervan) te betalen. Wil de leverancier de ontruiming toch door laten gaan? Neem direct met ons contact op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op 14 0180.

Bij welke hulporganisatie kan ik ook terecht?

Geldfit

Bent u benieuwd welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl(externe link). De test is anoniem en geeft u een persoonlijk advies. U ziet direct welke organisaties u passende hulp kunnen bieden. Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl(externe link).

Nibud

Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van Nibud(externe link) maakt u een realistisch aflosplan.

Maatjesproject via Kijk op Welzijn

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van de administratie? Heeft u andere financiële vragen? Maatjes Schuldhulp helpen u verder, zonder te oordelen. Samen met een maatje Schuldhulp gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Maatjes Schuldhulp werken via Kijk op Welzijn en kunnen bij u thuis komen. U kunt een verwijzing krijgen via de klantmanager schuldhulpverlening of u kunt uzelf aanmelden voor een maatje Schuldhulp via Kijk op Welzijn.

Hulp bij Thuisadministratie via Kijk op Welzijn

Heeft u angst om de post te openen? Kost het u moeite om de administratie op orde te brengen en/of op orde te houden? Of vindt u het lastig om ‘uit te pluizen’ op welke toeslagen u recht heeft en hoe u die moet aanvragen? Vrijwilligers van de Thuisadministratie ondersteunen u graag bij het opzetten, ordenen en voeren van uw financiële administratie. En kunnen zij u bijvoorbeeld steunen in het contact met instanties of het schrijven van ‘moeilijke’ brieven.

Contactinformatie Kijk op Welzijn(externe link)

Binnenlandse Baan 30
2991 EA Barendrecht
Telefonisch bereikbaar via (0180) 691 800 op maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur en vrijdag tussen 9.00 - 13.00 uur
E-mail: info@kijkopwelzijn.nl