Wij vinden het belangrijk dat ouderen mobiel blijven en actief onderdeel uitmaken van de samenleving. AOW-gerechtigden uit Barendrecht reizen in de regio Rotterdam dan ook gratis met het openbaar vervoer van de RET.

Wanneer heeft u er recht op?

U heeft recht op vrij reizen in Barendrecht zodra u de AOW-leeftijd heeft bereikt. De AOW-leeftijd in 2020 en 2021 is 66 jaar plus 4 maanden, in 2022 is dit 66 jaar plus 8 maanden.

Wanneer en waar kunt u gratis reizen?

Op doordeweekse dagen kunt u vanaf 09:00 uur gratis reizen via de RET met bus, tram en metro in de regio Rotterdam (waaronder Barendrecht). In het weekend en op feestdagen kan dit de hele dag. U reist gratis op vrijwel alle RET-lijnen, behalve:

  • Metrolijn E tussen Berkel Westpolder en Den Haag Centraal;
  • De BOB-bus (nachtbus);
  • De Fast Ferry (Hoek van Holland).

Aanvragen gratis reizen

Een keer per kwartaal sturen wij een brief naar nieuwe AOW-gerechtigden en nieuwe inwoners. In de brief staat vanaf wanneer en hoe u in aanmerking komt voor het gratis reizen met de RET. U kunt dit zelf regelen of langsgaan bij de RET.

Zelfservice, snel en gemakkelijk

  • Vul het aanvraagformulier dat bij de brief zit in;
  • vermeld uw persoonlijke OV-Chipkaartnummer en uw telefoonnummer;
  • stuur dit in de antwoordenvelop die bij de brief zit naar de RET.

Na ongeveer 2 weken ontvangt u een brief waarin staat dat u het speciale abonnement op uw persoonlijke OV-Chipkaart kunt zetten en hoe dit werkt.

Langskomen bij de RET

  • Vul het aanvraagformulier dat bij de brief zit in;
  • Ga met het ingevulde formulier en uw persoonlijke OV-chipkaart langs bij één van de RET Servicepunten (op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur);
  • De medewerker van de RET helpt u het speciale abonnement op uw OV-chipkaart te zetten.

Locaties RET servicepunten

De RET Servicepunten zijn gevestigd in station Rotterdam Centraal, metrostation Beurs, metrostation Zuidplein en metrostation Spijkenisse Centrum.

Meer informatie

Wilt u weten waar u een OV-chipkaart kunt aanvragen, hoe u de kaart kunt verlengen of heeft u een andere vraag over de OV-chipkaart of vrij reizen? Kijk dan op de website van de RET. U kunt ook contact opnemen met het RET Klantenservice, telefoon (0900) 500 60 10. De RET is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.