Het archief van de gemeente (en haar voorgangers) gaat terug tot 1611. Op de website van de Historische Vereniging Barendrecht(externe link) kunt u veel lezen over de geschiedenis van Barendrecht.

Wilt u iets inzien uit het archief van Barendrecht? Vul hiervoor het contactformulier(externe link) in. Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie. Hoe meer informatie, des te makkelijker het op te zoeken is.

Het archief over de periode tot en met 1988 (niet de bouwvergunningen en de foto’s) is overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam. Wilt u iets inzien uit deze periode? Neem dan contact op met het Stadsarchief. Zij zijn gevestigd aan de Hofdijk 651 te Rotterdam en zijn bereikbaar via telefoonnummer (010) 267 55 55 of 14 010. Of kijk op de website van Stadsarchief Rotterdam(externe link).

Bouwdossiers

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen bekijken, raadpleeg dan de pagina Bouwplannen en bouwtekeningen.

Stamboomonderzoek (Genealogie)

Bij stamboomonderzoek probeert men zijn of haar voorouders te zoeken. De informatie hierover zit o.a. in geboorte-, huwelijk- en overlijdensregisters (aktes Burgerlijke Stand), persoonskaarten, kerkelijke en burgerlijke volkstellingen vanaf de 17e eeuw, de Parochieregisters, de doop-, trouw- en begraafboeken en notariële akten.

Het archief van de gemeente (en haar voorgangers) gaat terug tot 1611. Het archief over de periode tot en met 1988 (niet de bouwvergunningen en de foto’s) is overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam(externe link).

Fotoarchief


Het fysieke fotoarchief is van de periode 1900 – 1989. Dit archief is toegankelijk gemaakt via rubrieken en straatnamen. Dit archief staat in de archiefruimte van het gemeentehuis.

  • Verzoek voor het opzoeken van een bouwdossier in het gemeentearchief : € 16,00 per kwartier
  • Afschrift of (digitale) kopie A4 of A3-formaat: € 1,10
  • Afschrift of (digitale) kopie groter dan A3-formaat: € 6,90
  • Verstrekking uittreksel uit een in het gemeentearchief berustend stuk: € 6,90