Op de openbare weg rondom het NS-station staan verschillende fietsen langdurig gestald, soms weken of zelfs maanden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Binnenkort worden deze fietsen verwijderd. Heeft u al langere tijd een fiets staan bij het NS-station? U kunt deze nog tot 12 januari weghalen.

Ziet u iemand fietsen verwijderen rondom het NS-station en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatie. Onze gemeentemedewerkers kunnen zich legitimeren.

Opslag fietsen

Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwen wij de fietsen als een gevonden voorwerp. De fietsen worden drie maanden opgeslagen aan de P.C. Hooftstraat 2 in Ridderkerk. Fietsen die binnen deze periode niet zijn opgehaald, worden afgevoerd of beschikbaar gesteld aan een goed doel.

Voorwaarden ophalen

Wanneer u de verwijderde fiets gaat ophalen, moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 14 0180.