De Energieke Regio helpt organisaties met deskundig advies. Zij kunnen een energiescan uitvoeren en de financieringsmogelijkheden - inclusief subsidie - snel bepalen. Het spreekuur ‘ondernemersloket’ wordt gehouden in de gemeentelijke kantoren bij het afvalaanbiedstation aan Londen 15.

Het spreekuur is van 13.00 tot 15.00 uur. De eerstvolgende data zijn: 15 april en 3 juni.

Onafhankelijk adviesplatform

Het stimuleren van energiebesparing  doen we niet alleen bij inwoners, maar ook bij organisaties. Zij kunnen gebruik maken van de Energieke Regio Barendrecht. Een onafhankelijk adviesplatform. Deze landelijk werkende stichting heeft veel expertise in huis op het gebied van energiemaatregelen. Sinds begin van dit jaar kunnen ondernemers terecht bij een ‘ondernemersloket’ op het Vaanpark. Met het verplicht stellen van energiebesparing een mooie service.

Energieaangifte

Omdat vrijwillig energie besparen onvoldoende resultaat oplevert, wordt per 1 juli wordt ‘energieaangifte’ ingevoerd. Organisaties (ook huurders!) die meer dan 50.000 kWh stroom per jaar verbruiken of meer dan 25.000 m3 aardgas, moeten aantonen dat ze energiemaatregelen hebben genomen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Dit is conform de aangepaste Wet Milieubeheer waarbij de bewijslast is omgekeerd van de gemeente naar organisaties.