Het verkeer in Barendrecht een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert de gemeente het gebruik van elektrisch vervoer. Want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Hierdoor dragen elektrische auto's bij aan een gezondere en aantrekkelijke leefomgeving.

Om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen zijn inmiddels bijna 50 openbare laadpunten geplaatst in Barendrecht. Door de groei van het aantal elektrische auto’s stijgt ook de behoefte aan laadpunten.

Overzicht oplaadpunten

Wilt u weten waar de oplaadpunten zijn? Kijk dan op de website van Oplaadpalen.

Openbare laadpaal aanvragen

Bent u in het bezit van een elektrische of hybride auto en wilt u een openbare laadpaal bij u in de buurt? Dien dan een aanvraag in bij Allego via de website Openbaar Laden.

Wanneer kom ik in aanmerking?

U kunt alleen een laadpaal aanvragen als u geen mogelijkheden heeft om op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Op de website Openbaar Laden vindt u de overige voorwaarden.

Hoe lang duurt de aanvraag?

U vult het online aanvraagformulier in via de website van Allego. Allego beoordeelt uw aanvraag en toetst deze aan de voorwaarden. Wanneer uw aanvraag voldoet zoekt Allego samen met de gemeente naar een geschikte locatie voor het plaatsen van de oplaadpaal.

Storingen

U kunt een storing telefonisch doorgeven via het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 bereikbaar.

Meer informatie

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over elektrisch rijden op een rijtje gezet. Meer informatie over openbare laadpalen, het aanvragen van een laadpaal en de kosten kunt u vinden op de website Openbaar Laden.