De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar deze camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Dit is een politiesysteem, dat alle (particuliere en overheids-)camera’s op de kaart weergeeft. Hiermee kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Het is daarom van belang dat ook camera’s van ondernemers en particulieren in het systeem staan zodat de politie snel meer incidenten kan oplossen.

Google Maps kaart

Camera in Beeld is een Google Maps-kaart van Nederland waar op straatniveau te zien is welke camera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Dat scheelt kostbare tijd.

Politie kijkt niet mee

De politie kan niet live meekijken naar de beelden van de camera’s die geregistreerd zijn in de databank. Ze weten alleen waar de camera hangt. Pas nadat een misdaad is gepleegd neemt de politie contact op met de eigenaar van de camera voor de beelden.

Meld uw camera aan

Help Barendrecht nog veiliger te maken door ook uw camera aan te melden voor Camera in Beeld. Via www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html  kunt u online uw camera aanmelden. Ook vindt u hier meer informatie over de databank en de voorwaarden waar uw camera aan moet voldoen.