Op de Botter-locatie (Botter 135, voormalige locatie Focus Beroepsacademie) worden 70 woningen in drie gebouwen ontwikkeld in het groen. De 70 (levensloopbestendige-) appartementen zijn geschikt voor de doelgroep van 55+ en worden gerealiseerd met duurzaamheid hoog in het vaandel. De inrichting van het gebied zal aansluiten op de groene omgeving van park Buitenoord. Wij verwachten dat het gebied begin 2022 gereed is.

Hoe gaat de Botter-locatie er uit zien?

De 70 appartementen worden verdeeld over drie gebouwen in een parkachtige sfeer. Aan de noordkant komt het gebouw met sociale huurwoningen, met balkons aan de zonzijde. Naast het fietspad aan de zuidkant van het terrein komen twee bouwblokken, onderling verbonden met een half-verdiepte parkeergarage voor vijftig auto’s. In het plangebied komen daarnaast nog circa 70 parkeerplaatsen, dus in totaal bijna 120 parkeerplaatsen. De appartementsgebouwen kennen een gelaagde opbouw met drie woonlagen in de zuidwesthoek, oplopend tot vijf woonlagen aan de zijde van de Buitenlandse Baan. De gebouwen krijgen door eenzelfde architectuur een gezamenlijke uitstraling.

Omdat de bestaande bomenrijen aan de randen van het gebied behouden blijven krijgt het plan vanaf de start een groene uitstraling. Het terrein tussen de drie bouwblokken krijgt een parkachtig ontwerp. Onderaan deze pagina ziet u het inrichtingsplan voor de buitenruimte.

Wie ontwikkelt de appartementen?

De ontwikkelcombinatie, Erik van Erk projectontwikkeling, Aannemersbedrijf P. van Leeuwen en RoosRos Architecten realiseert het project. Er komen 70 (levensloopbestendige) 55+ appartementen. Van deze 70 woningen zijn er 34 sociale huurwoningen, 18 (middeldure) huurwoningen en 18 koopwoningen. De ontwikkelcombinatie zet in op een duurzaam plan, waarbij gebruikt gemaakt wordt van geothermie en zonnepanelen. Onder de naam 'De Nieuwe Botter' is een projectwebsite ingericht. De bouw is in aanbouw en is naar verwachting eind van dit jaar afgerond.

Interesse in de woningen?

Koopwoningen

De verkoop van de 18 koopappartementen is gestart. Via de website vindt u alle informatie over de verkoop en appartementen. Als u interesse heeft kunt u zich via deze website inschrijven als belangstellende voor deze appartementen

Vrije sectorhuurwoningen

Op dit moment is de verhuurder van de vrije sectorhuur nog niet bekend. Wel kunt u uw interesse kenbaar maken via Delta Makelaars op dezelfde wijze als bij de koopwoning. Vermeld daarbij dat u interesse heeft in een huurwoning. 

Sociale huurwoningen

De 34 sociale huurappartementen worden door Patrimonium verhuurd. Circa 4 maanden voor oplevering worden de woningen geadverteerd op Woonnet Rijnmond door Patrimonium. Dit wordt ook in de Schakel en via de website van Patrimonium bekend gemaakt. Op de website van Patrimonium kunt u zich als belangstellende inschrijven.

Om in aanmerking te komen moet u zijn ingeschreven als woningzoekende via Woonnet Rijnmond. U kunt zich alleen inschrijven als woningzoekende, niet als geïnteresseerde voor specifieke woningen. Inschrijven kost €10,- per jaar en kan via de website van Woonnet Rijnmond.

Planning

  1. Afgerond: Begin april 2020

    Start verkoop

  2. Afgerond: Oktober 2020

    Start bouw

  3. Momenteel bezig: Zomer 2020 - Begin 2022

    Bouwfase

Vragen

Als u vragen heeft over de Botter-locatie kunt u contact opnemen met Babet Monsma via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0180 (alleen deze 6 cijfers intoetsen).

Nieuwsbrief

Graag houden wij belangstellenden via een (digitale) nieuwsbrief op de hoogte van het proces rondom de ontwikkeling van de Botter-locatie. U kunt zich hierop abonneren door een e-mail te sturen, onder vermelding van digitale nieuwsbrief Botter-locatie. Meer over uw privacy bij het aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven vindt u op de pagina over privacy.

inrichtingsplan
Definitief ontwerp inrichting Botterlocatie