‘Barendrechts Beste’ is een waardering en aanmoediging voor een sociale activiteit die op de meest succesvolle wijze buurtbewoners met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat mensen (weer) meedoen in de samenleving. Daarnaast is deze waardering / prijs bedoeld om anderen te inspireren om zelf ook sociale activiteiten op te zetten.

De afgelopen weken kon iedereen een idee insturen en zo meedingen naar Barendrechts Beste. Inzenders moesten aan verschillende voorwaarden voldoen. Uiteindelijk mochten 5 inzenders hun idee presenteren. Hieruit zijn 3 genomineerden gekomen waar u op kunt stemmen.

Genomineerden

Het Schuyfelaertje

Irene Zegwaard en Remco Koenen willen Barendrecht nog groener en mooier maken met het Schuyfelaertje. Samen met kinderen, (nieuwe) wijkbewoners, ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, afstand tot de arbeidsmarkt  en statushouders. Het Schuyfelaertje is een plantenbak gemaakt van afvalmateriaal (hout). Het Schuyfelaertje heeft de maat van een stoeptegel en een uitschuifbodem. Zo kan het makkelijk geïntegreerd worden in elke tuin. Zij willen het prijzengeld gebruiken voor de aanschaf van een bakfiets en materialen zodat zij de wijken in kunnen. Hun toekomstideaal is een eigen stukje grond voor groene activiteiten voor jong en oud.

Welkom in Barendrecht!

Een speurtocht/plattegrond van kinderen voor kinderen die nieuw zijn in Barendrecht. Dat idee wil stichting Open Limonade uitwerken. Mooi vormgegeven, bijvoorbeeld in een boekje. Als nieuwkomer in Barendrecht leer je zo alle goede, geheime, leuke en bijzondere plekken van Barendrecht kennen, Alsof je er al jaren woont. Na het doen van de  speurtocht weet je waar de beste voetbalveldjes zijn, je leert waar het lekkerste ijs te krijgen is en je ontmoet mensen die jou verder kunnen helpen. Een idee is bijvoorbeeld twee keer per jaar een nieuwkomersdag te organiseren waar kinderen met elkaar Barendrecht ontdekken.

Petition

Petition is ontstaan vanuit een petitie opgezet door Ricardo Grashuis en Valentijn Westerink. Samen met andere jongeren willen zij de leegte voor jongeren in Barendrecht opvullen. Door evenementen te organiseren, in overleg met omwonenden Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP) te realiseren, buurtactiviteiten te organiseren en voorlichting op scholen te geven. Zij willen dit doen met inwoners en met de gemeente Barendrecht. Doel is met elkaar Barendrecht voor iedereen leuk te krijgen en te houden. Voor elkaar, door elkaar. Met het startbudget willen zij een stichting oprichten en investeren in hun eerste jongerenfeest B-town in BLOK0180.

Stemmen

Stemmen kan vanaf maandag 10 tot en met woensdag 19 juni 2019 via www.barendrecht.nl/barendrechtsbeste-stemmen. Stemmen kan ook offline via stemformulieren op verschillende locaties zoals het gemeentehuis en het kantoor van KijkopWelzijn.

Bekendmaking winnaar

De winnaar wordt zaterdag 29 juni bekendgemaakt tijdens het Zomerfeest in de Oude Dorpskern. De winnaar mag aangeven waar de activiteit het meeste behoefte aan heeft. Dat kan een geldbedrag zijn, maar iets anders mag ook. De waardering / beloning heeft een waarde van maximaal €2500,-.