Archief nieuwsberichten

 • Controle straatverlichting

  Onze medewerkers van Beheer en Onderhoud controleren op donderdagavond 14 maart in alle wijken de straatverlichting. Een aannemer gaat daarna aan de slag op plekken waar de verlichting het niet doet. Tot en met 22 maart hoeft u geen melding te maken van niet werkende straatverlichting. Zo voorkomen we dubbele meldingen.

 • Onderzoek speelplek Donge

  Binnenkort gaan wij de speelplek aan de Donge opnieuw inrichten. De schommel wordt verwijderd en er komen nieuwe speeltoestellen voor in de plaats. Via een korte online vragenlijst kunt u meedenken over de nieuwe inrichting van de plek.

 • 4 maart: bijeenkomst 'Is het wel afval'

  Inwoners van Barendrecht produceren gemiddeld 552 kilo afval per persoon per jaar. Hiervan is 283 kilo restafval. Ruim 70% hier weer van kan prima hergebruikt worden. Zonde dat we dat nu verbranden. Zeker met de alsmaar stijgende heffing op restafval vanuit het Rijk. Er móet dus iets veranderen. Benieuwd naar de plannen? Kom 4 maart om 19.30 uur naar het gemeentehuis.

 • Milieudienst DCMR doet onderzoek naar lood in bodem 12 speelplaatsen

  De bodem in Zuid-Holland is een stuk schoner dan vroeger. Toch komt door eeuwenlang gebruik op veel plaatsen nog lood voor in de bodem. De DCMR Milieudienst Rijnmond doet hier in opdracht van de provincie en in overleg met de gemeenten en de GGD Rotterdam Rijnmond onderzoek naar. Het gaat in Barendrecht om 12 speelplaatsen. Inname van lood kan nadelige effecten hebben op de gezondheid. Vooral van jonge kinderen tot 6 jaar.

 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

 • Nieuwe naam voor de Algemene Begraafplaats Scheldestraat?

  Eind vorig jaar is door de gemeenteraad een motie aangenomen, waarin enkele partijen vroegen om een nieuwe naam vast te stellen voor de 'Algemene Begraafplaats' aan de Scheldestraat. Door het college is toegezegd, dat eerst zal worden onderzocht of er draagvlak is onder de Barendrechters om de bestaande naam te veranderen.

 • Winnaars Sportgala 2019

  Vrijdagavond 15 februari vond het jaarlijkse Sportgala plaats in Theater Het Kruispunt. Dit zijn de winnaars!

 • 20 februari: informatieavond Snelfietsroute F15 Voordijk

  Op woensdag 20 februari is er een informatiebijeenkomst over de Snelfietsroute F15 Voordijk in de centrale hal in het gemeentehuis. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur bent u van harte welkom.

 • Klanttevredenheidsonderzoek meldingen openbare ruimte

  Heeft u onlangs een melding gedaan over de openbare ruimte / afval / overlast of vandalisme? Graag zouden wij dan willen weten hoe u het doen van een melding heeft ervaren.

 • Genomineerden Sportgala zijn bekend

  De genomineerden voor het Sportgala Barendrecht 2019 zijn bekend.