Archief nieuwsberichten

 • Koningsdag in Barendrecht

  Zoals elk jaar is het weer een groot feest op 27 april. De dag start in aanwezigheid van burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Anaïs Swirc met de aubade en het hijsen van de vlag bij de Oude Dorpskerk. En gedurende de dag vindt u verspreid over de gemeente veel activiteiten voor jong en oud. Vrijmarkten, muziek, kinderspelen, optredens en natuurlijk de kermis. Een overzicht met plattegrond!

 • Apparaten over na de vrijmarkt?

  Blijft u na de vrijmarkt op Koningsdag zitten met een föhn die u toch niet gebruikt? Of een stofzuiger die niet meer zo goed zuigt? Lever afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in bij het afvalaanbiedstation en ontvang een gratis Wecycle Recycle Memory-spel (op=op).

 • Uitslag onderzoek speelveld Vrijheids-akker

  Binnenkort gaan wij één van de drie centrale speelvelden in de wijk Vrijheids-akker opnieuw inrichten. Dit veld wordt ingericht met speeltoestellen voor kinderen van 6 jaar en ouder. Via een online vragenlijst kon u meedenken over de locatie en de nieuwe inrichting van de speelplek.

 • Kermis op het Binnenhof

  Vanaf maandag 22 april is er weer kermis in Barendrecht. De kermis staat tot en met 27 april op het Binnenhof. De attracties staan aan beide zijden van de Binnenlandse Baan en staan ook het fietspad.

 • 13 april: zwerfvuilactie op Sportpark De Bongerd

  Op sportpark De Bongerd staat zaterdag 13 april een grote zwerfvuilactie gepland. De actie start om 13.00 uur op het parkeerterrein aan de Maasstraat (hoek Scheldestraat) en duurt tot 15.00 uur. De gemeente zorgt voor schoonmaakmateriaal. Iedereen die zijn steentje bijdraagt, ontvangt als dank een voorjaarspresentje.

 • Eerste verkennende bijeenkomst inwoners Vrijenburg

  Op woensdagavond 10 april organiseerde gemeente Barendrecht een eerste verkennende bijeenkomst voor omwonenden van de jongerenontmoetingsplek (JOP) die onlangs werd geplaatst en verwijderd in Vrijenburg.

 • Knippen of sproeien tegen buxusmot

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

 • Barendrecht is goed voor grondstoffen

  Op dinsdag 2 april heeft de gemeenteraad van Barendrecht het nieuwe beleidsplan “Afval en Grondstoffen 2019-2023” vastgesteld. Met de maatregelen uit dit plan zet Barendrecht een belangrijke stap in de richting van een circulaire economie.

 • Gemeente verwijdert jongerenontmoetingsplek Vrijenburg

  Het college van B&W van Barendrecht vindt het belangrijk dat er in Barendrecht voldoende veilige plekken zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Daarom is vorige week in Vrijenburg een tijdelijke Jongeren Ontmoetingsplek geplaatst, een zogenoemde JOP. Bij de gemeente kwamen hierover de afgelopen dagen veel bezorgde reacties binnen van omwonenden. Het college heeft onder andere daarom besloten de JOP tijdelijk weg te halen.

 • Gratis compost ophalen op zaterdag 30 maart

  Op zaterdag 30 maart 2019 is het nationale compostdag. U kunt die dag van 8.30 tot 15.00 uur op het afvalaanbiedstation (Londen 15) gratis compost afhalen. Met deze actie bedanken wij u voor uw inspanning om tuinafval en gft gescheiden aan te leveren.