Archief nieuwsberichten

 • 2 januari: Nieuwjaarsreceptie

  Op woensdag 2 januari 2019 organiseert de gemeente Barendrecht haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Graag luiden we samen met u het nieuwe jaar in. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis (Binnenhof 1).

 • Vuurwerk kopen en afsteken

  Bent u 16 jaar of ouder? Dan mag u dit jaar vuurwerk kopen op 28, 29 en 31 december bij de daarvoor bestemde vuurwerkverkooppunten. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur, met uitzondering van de locaties Carnisse Veste, Middeldijkerplein, De Elf Ranken en zorglocatie Laurens Borgstede. Daar geldt een vuurwerkverbod.

 • Lever frituurvet en -olie in

  Na de feestdagen verdwijnt veel olie en vet van het bakken en frituren bij het restafval of nog erger: door de gootsteen en in het toilet. Dat zorgt voor verstoppingen in het riool en daardoor voor onnodige kosten. Breng het daarom naar een inzamelpunt bij u in de buurt.

 • Inzameling kerstbomen

  Op woensdag 9 januari tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunt u op een aantal locaties uw kerstboom inleveren. Voor elke ingeleverde kerstboom krijgt u € 0,50.

 • Afsluiten containers en prullenbakken

  Om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen, worden containers en prullenbakken tijdens de jaarwisseling afgesloten of verwijderd.

 • Inzameling vuurwerkafval

  Vuurwerkafval maakt de weg glad en wegmarkeringen zijn niet goed zichtbaar. Daarnaast bestaat de kans dat kinderen ermee gaan spelen. Genoeg redenen om vuurwerkafval op te ruimen. De gemeente veegt op 1 januari de brandhaarden en de winkelcentra. Voor de andere straten doen wij een beroep op u. Zo voorkomen wij met elkaar ongelukken!

 • Gewijzigde dienstverlening tijdens feestdagen

  Tijdens Kerst en op 1 januari zijn het gemeentehuis en het afvalaanbiedstation gesloten. Ook de ophaaldagen van afval die op feestdagen vallen zijn gewijzigd.

 • Collectief taxivervoer tijdens de feestdagen? Regel uw ritten ruim op tijd!

  Bent u tijdens Kerst of Oud en Nieuw uitgenodigd bij familie of vrienden en maakt u gebruik van collectief taxivervoer? Vraag dan op tijd uw taxiritten aan via telefoonnummer 0900 - 440 4400 (lokaal tarief). Wanneer u uw telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo’n 5 minuten van tevoren gebeld dat uw taxi eraan komt.

 • Ministerie buigt zich over aanvraag onderzoek aardwarmte in Barendrecht

  Energiebedrijven Engie, Hydreco en Shell hebben bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een aanvraag gedaan voor een opsporingsvergunning geothermie in de regio Rotterdam, Barendrecht maakt deel uit van dit gebied.

 • Servicecentrum werkt vanaf 1 januari 2019 volledig op afspraak

  Wilt u binnenkort een paspoort of rijbewijs aanvragen? Houd er dan rekening mee dat u vanaf 1 januari 2019 alleen nog op afspraak terecht kunt. Zo beperken wij de wachttijden in het gemeentehuis tot een minimum. Wij helpen u graag binnen 5 minuten! Dit betekent dat u vanaf 1 januari niet meer op dinsdag- en vrijdagochtend zonder afspraak kunt binnenlopen. U maakt eenvoudig een afspraak via onze website of via de app van de Gemeente Barendrecht (gratis te downloaden op uw smartphone en/of tablet). U kunt ook bellen naar 14 0180. Voor het afhalen van uw rijbewijs en reisdocumenten kunt u tijdens onze openingstijden zonder afspraak terecht.