De natuur sparen en geld verdienen door uw afval te scheiden? Dat kan met Afval loont. U kunt als inwoner, vereniging, school of andere instelling meedoen. Op de 3 locaties van ‘Afval loont’ kunt u onder andere oud papier, textiel en kleine elektrische apparaten inleveren. U krijgt een vergoeding voor het afval dat u inlevert. Iedere keer dat u afval inlevert wordt dat bedrag op uw spaarpas gezet. Bij elke  €10,- die u gespaard heeft, wordt het bedrag op uw rekening gestort. U kunt er ook voor kiezen om te sparen voor een goed doel.

Locaties

U kunt uw afval inleveren bij

  • filiaal Barendrecht Centrum (Achterom 9);
  • filiaal Bijdorp, bij Opnieuw & Co (Voordijk 273);
  • filiaal Carnisselande, in de portocabin (op de hoek van de Hudighaven / Van der Vormhaven).

Spaarpas

Nadat u zich gratis geregistreerd heeft op www.afvalloont.nl kunt u een spaarpas ophalen bij een van de locaties. U kunt ook uw mobiele telefoon gebruiken als spaarpas, door middel van een persoonlijke QR-code. Het is ook mogelijk mee te doen zonder u te registreren. In dat geval gaat het gespaarde geld naar (lokale) goede doelen.

Vergoeding

U kunt bij de filialen van Afval loont naast oud papier en karton, textiel en kleine elektrische apparaten ook verpakkingsplastic, frituurvet en metaal inleveren. De vergoeding die u ontvangt, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.afvalloont.nl.

Is deze pagina naar wens?