Uw afval bestaat eigenlijk maar voor een klein deel uit echt afval. Van het meeste afval kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Zo besparen we schaarse grondstoffen en energie.

Papier, glas, textiel, maar ook plastic, frituurvet en groente-, fruit- en tuinafval (GFT) zijn dus juist heel waardevol. Door afval goed te scheiden, blijft er uiteindelijk heel weinig restafval over en dat is beter voor het milieu.

Hoe aanbieden?

Vanaf 1 januari 2020 mag plastic, metaal (blik) en drinkpakken (PMD) bij het restafval. Tot 14 december kunt u uw PMD inleveren bij Afval loont. Restafval en PMD doet u in een dichtgebonden zak in de ondergrondse container bij u in de buurt. In enkele gevallen is er geen ondergrondse containers bij u in de buurt. U heeft dan een minicontainer voor restafval en PMD met een inhoud van 240 liter (afmetingen: lengte 740 mm, breedte 580 mm, hoogte 1005 mm).

Is de ondergrondse container vol of defect? Neem de zak dan mee terug en probeer het later opnieuw of ga naar een andere ondergrondse container.

U kunt ook een melding online doorgeven:
Doe een melding over afval

Is deze pagina naar wens?